Publicaties bestellen

Publicaties

Diabetes, wat nu? Ons team van verpleegkundigen, diabeteseducatoren en voedingsdeskundigen helpen je graag verder.

Onze verzorgenden van de dienst gezinszorg 'Beter Thuis' kunnen de zorgen van jouw mantelzorger overnemen moest dit soms nodig zijn.

28ste jaargang, nr. 104, maart 2021

28ste jaargang, nr. 105, juni 2021

28ste jaargang, nr. 106, september 2021

28ste jaargang, nr. 107, december 2021

29ste jaargang, nr. 108, maart 2022

29ste jaargang, nr. 109, juni 2022

29ste jaargang, nr. 110, september 2022

30ste jaargang, nr. 111, december 2022

31ste jaargang, nr. 112, maart 2023

31ste jaargang, nr. 113, juni 2023

31ste jaargang, nr. 114, september 2023

Aan de hand van 10 thema’s geven we een overzicht van wat het Wit-Gele Kruis van Antwerpen in 2015 verwezenlijkt heeft. Op www.witgelekruis.be/antwerpen2015 vind je bijkomende informatie en enkele relevante cijfergegevens.

Elektronische gegevensdeling met artsen

Iedereen raakt wel eens de tijd uit het oog. Maar mensen met (beginnende) dementie, een verstandelijke handicap of psychische problemen kunnen het besef van tijd ernstig verliezen. Ben jij mantelzorger van een persoon die nog thuis woont en regelmatig zaken vergeet? De dienst ‘Nabije zorg op afstand’ van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen kan een hulp zijn.

Ook 's nachts kan je voor dringende of specifiek tijdsgebonden zorgen bij ons terecht.

Als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, komt er heel wat op je af. Weet dat je er niet alleen voor staat. Onze verpleegkundigen kunnen mee jouw zorg opnemen. 

Je kind is gehecht aan een persoon waar hij afscheid van zal moeten nemen. Hoe ga je het beste om met deze situatie?

Ben je moeilijk of niet in staat om de deur te openen voor je verpleegkundige? Het sleutelkluisje is een veilige oplossing om je verpleegkundige toegang tot je woning te geven.

Een stoma krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. In deze praktische wegwijzer krijg je meer informatie over de types stoma, ondersteuning, materiaal en de toiletpas. 

Zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, daar gaan we samen voor. Een val kan echter roet in het eten gooien. Wist je dat één op de drie ouderen jaarlijks minstens een keer valt? Met wat geluk heb je enkel een schaafwonde of een blauwe plek, maar vaak zijn de gevolgen ernstig. Een breuk leidt tot een ziekenhuisopname of blijvende invaliditeit. Denk dus niet: het kan mij niet overkomen…

Naast thuisverpleging bieden we ondersteunende diensten als gezinszorg, voedingsadvies en personenalarmering aan.

Een prachtig boek met 16 verhalen van en over patiënten, mantelzorgers en thuisverpleegkundigen. De vertellers van deze verhalen geven je inkijk in heel persoonlijke en aangrijpende belevingen. Dit boek toont de kracht en de kwetsbaarheid van patiënten en hun vrijwillige en professionele zorgverleners.

Bestelformulier en betaling

Voor de bestelling van de verhalenbundel 'Verplegen. Over de drempel heen.' van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen dien je het bestelformulier in te vullen en volgende overschrijving in orde te brengen

  • Je stort € 12,90 + € 2,10 verzendkosten = € 15 (x het aantal bestelde exemplaren) op rekeningnummer BE32 4029 0431 2102 - BIC: KREDBEBB. Gelieve in de vermelding het volgende te noteren: ‘verhalenbundel’ + jouw naam (zoals vermeld in het bestelformulier).
     
  • Patiënten van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen kunnen de verhalenbundel aan een voordelig tarief bestellen: je stort € 9 (x het aantal bestelde exemplaren) op rekeningnummer BE32 4029 0431 2102 - BIC: KREDBEBB. Gelieve in de vermelding het volgende te noteren: ‘verhalenbundel’ + de naam + de gemeente van de patiënt.

Van zodra wij jouw contactgegevens en overschrijving ontvangen hebben, sturen wij jou de verhalenbundel toe per post. Patiënten van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen ontvangen het boek via hun thuisverpleegkundige.

Heb je vragen over jouw voeding? Verdere opvolging nodig na je ontslag uit het ziekenhuis? Je kan bij ons terecht voor voedingsadvies en dieetbegeleiding.

Voorschriftenboekje met voorschriftformulieren voor zorg door het Wit-Gele Kruis van Antwerpen.

Een zwangerschap en de geboorte van een baby is een uniek gebeuren. Onze vroedvrouwen helpen jou in je groeiende rol als ouder. In nauw overleg met je huisarts en gynaecoloog staan ze in voor aanvullende zorg voor en na je bevalling.

Adres

Het Wit-Gele Kruis vzw verwerkt de persoonsgegevens uit dit webformulier om de door jou opgevraagde publicatie te kunnen bezorgen. Meer informatie hierover kan je terugvinden in de privacyverklaring van het Wit-Gele Kruis vzw. 

© 2023 Wit-Gele Kruis