Publicaties bestellen

Publicaties

Wanneer je de diagnose diabetes krijgt, roept dat heel wat vragen op. Je huisarts is de spilfiguur in je behandeling. Daarnaast kan het diabetesteam van het Wit-Gele Kruis je ondersteunen in de behandeling en opvolging. Dit team bestaat uit een diabeteseducator, een diëtiste en een vaste wijkverpleegkundige.

Via onze drankkaart kan je heel gemakkelijk bijhouden hoeveel glazen water je al gedronken hebt.

Waarom is voldoende drinken belangrijk? Water is nodig voor het transport van voedsel doorheen het lichaam en voor het verwijderen van afval- en gifstoffen. Het zorgt ook voor de stevigheid en elasticiteit van de huid en de spieren. Tenslotte hebben we vocht nodig om onze lichaamstemperatuur te regelen.

Een spuitaandrijver is een klein, draagbaar toestel werkend op een 9V batterij of een oplaadbare batterij. Op dit toestel wordt een spuit geplaatst, gevuld met medicatie die continu wordt toegediend door middel van een dunne naald of katheter onder de huid.

Wil je ondersteuning van gemotiveerde, goed opgeleide verzorgenden van onze dienst gezinszorg? Lees dan hier wat zij voor jou én je mantelzorger(s) kunnen betekenen.

27ste jaargang, nr. 100, maart 2020

28ste jaargang, nr. 104, maart 2021

28ste jaargang, nr. 105, juni 2021

28ste jaargang, nr. 106, september 2021

28ste jaargang, nr. 107, december 2021

29ste jaargang, nr. 108, maart 2022

29ste jaargang, nr. 109, juni 2022

29ste jaargang, nr. 110, september 2022

30ste jaargang, nr. 111, december 2022

31ste jaargang, nr. 112, maart 2023

31ste jaargang, nr. 113, juni 2023

31ste jaargang, nr. 114, september 2023

Je hebt de diagnose van hartfalen gekregen van de huisarts/specialist. Ze hebben je tijdens jouw consultaties of ziekenhuisopname al een heel stuk op weg geholpen en concrete zorgafspraken met je gemaakt. Wij trachten deze goede start thuis verder te zetten en je de best mogelijke levenskwaliteit te bieden. 

1 op 4 vrouwen heeft wel eens last van ongewild urineverlies (incontinentie). Wij helpen je graag om dit probleem te voorkomen of aan te pakken. Samen met je (huis)arts gaan we na op welke manier dit het best kan.

Jaarverslag 2013 met o.a. een verpleegkundige, huisarts, geneesheer-specialist ... aan het woord.

Ken je patiënt: het thema van het jaarverslag 2014.

Het grondplan van de wijkverpleging: het thema van het jaarverslag 2015

Iedereen reageert anders op een stoma. Correcte informatie, goede begeleiding en opvolging met de nodige tips en adviezen helpen je een heel eind op weg om je leven verder te zetten zoals voorheen.

Als je je medicatie op een juiste manier gebruikt, kan dat je leven aangenamer maken. Anderzijds, hoe meer medicatie je neemt, hoe groter de kans op bijwerkingen en vergissingen.

Elektronische gegevensdeling met artsen

Steeds meer oncologische patiënten worden ambulant behandeld. Bekijk hier wat het Wit-Gele Kruis hierin kan betekenen.

Palliatieve zorg streeft naar de best mogelijke kwaliteit in de laatste fase van het leven voor jezelf en je familie.

Een op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Zo’n valpartij kan nare gevolgen hebben. Soms leiden herhaaldelijke valincidenten zelfs tot een opname in een woonzorgcentrum. Gelukkig kan je de kans op vallen makkelijk zelf verkleinen door actief te blijven en je veiligheid te verhogen.

Deze brochure geeft je een handig overzicht van de dienstverlening die het Wit-Gele Kruis Limburg je kan bieden.

Onze diëtisten helpen je graag met haalbare voedingsaanpassingen. Lekker en gezond blijft het uitgangspunt.

Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling helpt een vroedvrouw jou en je baby thuis verder. Ook als alles vlot verloopt, is een regelmatig bezoek van een vroedvrouw nuttig.

Je eerste afspraak met de je verzorgende? Hij/zij neemt met jou de info in deze folder door. Zo weet je wat de afspraken zijn en wat je kan verwachten.

Adres

Het Wit-Gele Kruis vzw verwerkt de persoonsgegevens uit dit webformulier om de door jou opgevraagde publicatie te kunnen bezorgen. Meer informatie hierover kan je terugvinden in de privacyverklaring van het Wit-Gele Kruis vzw. 

© 2023 Wit-Gele Kruis