U bent hier

Als 80ste medewerker in dienst tijdens ons feestjaar "80 jaar Wit-Gele Kruis"

Team Gavere-Zingem

Cindy Delanghe is de 80e nieuwe medewerker die tijdens ons feestjaar ’80 jaar Wit-Gele Kruis’ in dienst kwam!

Ik heb me de voorbije jaren omgeschoold tot verpleegkundige. Eind februari studeerde ik af als psychiatrisch verpleegkundige en op 1 april startte ik in team Gavere-Zingem. Spannend, want het is mijn eerste job als verpleegkundige! Dat Wit-Gele Kruis dit jaar 80 jaar bestaat en ik als 80e medewerker tijdens dit feestjaar begonnen ben, is toch wel heel speciaal. Ik ben er best wel fier op! We zijn nu wel over nummertjes bezig, maar ik heb zeker niet het gevoel als nummer behandeld te worden, integendeel!

Waarom ik koos voor Wit-Gele Kruis? Ik heb tijdens mijn opleiding geen stage gelopen binnen de thuisverpleging. Maar ik hoorde een verpleegkundige vertellen over hoe fijn het werken is bij Wit-Gele Kruis. Ik heb nog geen moment spijt gehad van de ‘sprong in het duister’. Want zo voelde het voor mij aan omdat ik nog geen ervaring binnen de thuisverpleging had. Ik ga graag uitdagingen aan en ben niet bang voor iets nieuws.

De omgang met patiënten is heel anders dan in een ziekenhuis. Enerzijds sta je dichter bij de patiënt. Anderzijds zijn goede observaties heel belangrijk in de thuisverpleging. De waardering en dankbaarheid van patiënten geven mij veel voldoening. Patiënten voelen aan wanneer je jouw job graag doet. Hierdoor krijg je ook vlugger een vertrouwensband. En dat is dan weer belangrijk om goede totaalzorg te verlenen.

Wat fantastisch is bij Wit-Gele Kruis: als je vragen hebt, sta je er nooit alleen voor. De collega’s van je team, de collega’s van het gespecialiseerd team…: ze staan klaar om te ondersteunen waar nodig. Want niemand is perfect, we kunnen alleen maar van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Dat is teamwork!

Ik vind werken in een zelfsturend team ook een pluspunt. Iedere collega wordt als gelijke aanzien en behandeld, iedereen krijgt de kans zijn inbreng te doen, iedereen krijgt de kans en ruimte om zich te ontplooien. Ik voelde mij op korte tijd ‘opgenomen’ in het team!

Ik ben super blij dat ik als verpleegkundige deel uitmaak van de Wit-Gele Kruis familie. Op naar de volgende 80 jaar, zou ik zeggen!

Jouw toekomstige collega’s & patiënten trekken je over de streep