U bent hier

Onze stages in de thuisverpleging zijn fantastisch!

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen werkt vandaag met kleine, lokale zorgteams. In ieder team werken 8 tot 15 verpleegkundigen. De teams werken zelfsturend, wat wil zeggen dat zij geen leidinggevende of hoofdverpleegkundige meer hebben. Binnen de voorgeschreven kaders bepalen de teams zelf tal van zaken die vroeger van bovenaf werden 'opgelegd'. De teams worden wél ondersteund door een teamcoach, een planningsbegeleider en door een team van administratief en logistiek medewerkers.

De reacties van jouw toekomstige collega-verpleegkundigen, onze patiënten, mantelzorgers, huisartsen en onze andere partners in zorg zijn alvast heel positief!

Stages voor studenten verpleegkunde

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen aanvaardt stagiairs van om het even welk jaar; je kan gans je studieloopbaan bij ons terecht om een (eerste) ervaring op te doen in de thuisverpleging. We aanvaarden zowel gegradueerden als bachelors in de verpleegkunde.

Elke stagiair krijgt bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen een stagementor toegewezen. Samen met je stagebegeleider van school zorgt hij/zij voor de nodige ondersteuning en begeleiding tijdens de hele stageperiode. Bepaal je persoonlijke doelstellingen en haal het beste uit jezelf én uit je stage! 

Bekijk hier het functieprofiel van thuisverpleegkundige

Op dit ogenblik hebben we geen stageplaatsen voor studenten zorgkunde.

Wat te doen vóór aanvang van je stage?

 • Je school moet je stage aanvragen, dat kan je niet zelf doen. Vervolgens krijg je een persoonlijke mail van Wit-Gele Kruis met daarin de gegevens van het Wit-Gele Kruis team waarin je aan de slag zal gaan. In dezelfde mail is ook de stageperiode aangeduid.
 • Eén week voor de start van je stage ontvang je van jouw Wit-Gele Kruis team een mail met de naam van je stagementor of verpleegkundige die jou de eerste dag mee zal nemen op ronde.
 • Het team zal telefonisch contact opnemen met jou om concrete afspraken te maken voor de eerste stagedag.
 • Toon je gezondheidsbeoordeling op je eerste stagedag vóór je de eerste patiënt bezoekt. Als de beoordeling niet in orde is, kan je niet mee op ronde. Meld eventueel bijkomende preventieve maatregelen meteen aan je stagementor of begeleidende verpleegkundige.
 • Tijdens de stageperiode zal je stagementor je begeleiden en beoordelen aan de hand van de begeleidingsfiche en het evaluatieformulier van de school.
 • Lees vooraf het functieprofiel van 'thuisverpleegkundige bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen'. Formuleer op basis hiervan een eerste aanzet voor jouw persoonlijke doelstellingen: beschrijf aan welke competenties je tijdens je stage wil werken. Breng dit ook mee op je eerste stagedag.

Wat te doen tijdens je stage?

Je werkdag

Voormiddagronde tussen 07u00 en 12u00

Namiddagronde tussen 13u00 en 18u00
Avondronde tussen 18u00 en 22u00

Een stagedag bestaat uit 1 voormiddagronde + 1 namiddagronde of 1 voormiddagronde + 1 avondronde.

 • Als stagiair volg je de uren zoals die bepaald zijn door je stagementor, tenzij dit anders is aangevraagd door de school.
 • Als stagiair kan je ook tijdens het weekend ingezet worden.
 • Het kan zijn dat je in verschillende wijken ingepland wordt omwille van specifieke patiënten of rondes.

De dresscode

We vragen een verzorgd voorkomen. Worden niet toegelaten: piercings, zichtbare tatoeages, schoenen met hoge hakken, teenslippers, hoofddeksels (hoofddoeken, keppels, kapjes, petten ...), een rastakapsel ...

Draag geen blouses, t-shirts of truien met lange mouwen of driekwart mouwen. Om hygiënische redenen moeten de  onderarmen vrij zijn  van attributen tot aan je ellebogen. Juwelen, festivalbandjes, kunstnagels, nagellak... worden niet toegelaten.

Breng de vest van je verpleeguniform van school mee naar je stage. Deze vest moet je aantrekken bij ieder patiëntenbezoek.

Je bent ziek tijdens je stage

Verwittig de verpleegkundige met wie je op ronde zou gaan ten laatste één uur voor start van de ronde. Verwittig ook je  school en je  stagebegeleider op school (zie schoolreglement).

Hier kan je de risico-analyse lezen

Informatie voor de school

Via deze link kan je inloggen in onze nieuwe Wit-Gele Kruis stagemodule om:

 • Beschikbare stageplaatsen in Oost-Vlaanderen voor studenten verpleegkunde op te zoeken.
 • Een stageplaats voor een student verpleegkunde online te boeken.

Op dit ogenblik hebben we geen stageplaatsen voor studenten zorgkunde.

Heb je geen login of heb je een vraag? Mail naar stage [at] wgkovl.be

 

 

Jouw toekomstige collega’s & patiënten trekken je over de streep