COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Antibioticaresistentie bedreiging voor volksgezondheid

21 november 2016

Antibioticaresistentie is één van de grootste bedreigingen waarmee we vandaag geconfronteerd worden.

Waarom is dit belangrijk voor jou?

Zonder doeltreffende antibiotica worden veel routinebehandelingen steeds gevaarlijker: het zetten van gebroken botten, gewone operaties, zelfs chemotherapie en gezondheid van dieren zijn allemaal afhankelijk van de toegang tot antibiotica die werken.

Wat we willen dat jij doet

Om de resistentie af te remmen, moeten we het onnodig gebruik van antibiotica drastisch verminderen. Van 14 tot 20 november 2016 is het de Wereld Antibioticaweek. In het kader hiervan vragen we aan iedereen in Europa, de bevolking, de landbouwers en de veterinaire en medische gemeenschap om een ‘Antibiotic Guardian’ te worden.

Oproep tot actie

Kies één eenvoudige belofte over hoe jij beter gebruik zal maken van antibiotica en mee zal helpen om deze levensreddende medicijnen te behouden voor de toekomst.

 

Meer info:

‘Antibiotic Guardian’ ondersteunt de ‘UK Antimicrobial Resistance strategy’, de Europese Antibioticadag (18 November) en de Wereld Antibioticaweek (14-20 November 2016) en heeft de steun van de Belgische Commissie voor de Coördinatie van het Antibioticabeleid (BAPCOC)

Word nu zelf antibiotic guardian op http://antibioticguardian.com/dutch/

© 2019 Wit-Gele Kruis