Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Dag van de verpleegkundige

09 mei 2016
patiënte Pauline

Op 12 mei vieren we de Dag van de Verpleegkundige en bedanken we net als Pauline (29) al onze thuisverpleegkundigen en medewerkers. Ze vertelt over de speciale band met haar thuisverpleegkundigen.

Kleine kantjes

"Mijn thuisverpleegkundige is de eerste persoon die ik ’s morgens zie. Mijn ochtendhumeur hoef ik niet meer te verbergen! (lacht) Het is geen makkelijke job. Toch kan ik elke dag rekenen op een vriendelijk gezicht om me te helpen klaarmaken voor mijn dag. Ik kleed me graag mooi. Een paar oorbellen uitkiezen dat bij mijn outfit past, zelfs daarmee helpen ze me met plezier. Het is misschien iets kleins in vergelijking met de andere verpleegkundige zorgen en ondersteuning die ze verlenen, maar voor mij is dat contact net zo waardevol." 

Elke dag dankbaar

"Mijn verpleegkundigen zijn experten in hun vak en doen al het nodige om mijn verzorging zo comfortabel mogelijk te maken. Ik ben elke dag dankbaar voor hun goede zorgen. Dat probeer ik altijd meteen te uiten. Gewoon even ‘dank je’ zeggen na elke handeling … en soms eens chocoladezeevruchten meenemen van aan de kust! Dus Tinne, Liesbeth, Lieselotte, Marleen en alle andere Wit-Gele Kruismedewerkers, iedereen mag het weten: bedankt voor alles wat jullie doen.”

Ben jij je thuisverpleegkundige(n) van het Wit-Gele Kruis net zo dankbaar als Pauline?

Bedank hem of haar met een leuk bericht.

© 2019 Wit-Gele Kruis