COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Jobstudent Sim getuigt over haar ervaringen in tijden van corona

18 mei 2020
Sim jobstudent

Sim werkt sinds 2 jaar in afdeling Hoeselt als jobstudent terwijl zij haar studies verpleegkunde aflegt. Ze vertelt hieronder hoe zij het werken tijdens deze coronaperiode ervaart.

"Mijn naam is Simranjit Kumar. De meeste mensen noemen mij 'Sim' omdat het gemakkelijker is. Ik studeer verpleegkunde aan Campus Hast in Hasselt en zit er in mijn 2de jaar. Sinds de zomer van vorig jaar werk ik bij het Wit-Gele Kruis als jobstudent en ik heb er nog geen enkel moment spijt gehad van mijn keuze. Nu werk ik in het weekend bij afdeling Hoeselt, echt een super team daar!

In maart begon ik met mijn stage in deze zware coronaperiode. Ook bij de studenten heerst er veel onzekerheid, maar iedereen doet zijn best om elkaar te helpen. Door omstandigheden heb ik mijn stage niet kunnen afmaken omdat mijn stageplaats een corona-afdeling zou worden. Daar zat ik dan... Bijna anderhalve maand thuis terwijl mijn klasgenoten stage hadden in deze zware tijden. Ik kon niet stil zitten dus heb ik besloten om me op te geven als extra hulp bij het Wit-Gele Kruis. Na een paar dagen werd ik al gecontacteerd om te komen helpen. Het gaf me een goed gevoel dat ik mocht helpen in deze strijd. Als je eenmaal in de zorgsector terechtkomt, moet je weten waarom en waarvoor je het doet. Als je op het einde van je dag of na je shift een lieve 'dankuwel' te horen krijgt met een glimlach van je patienten doet het enorm deugd.

(lees verder onder de foto)

 

Voordat ik het wist was ik al begonnen in regio Tongeren, ook een geweldig team. Ze hebben me met alle geduld en liefde begeleid. Zeker de verpleegkundige met wie ik mee moest lopen om mijn rondes te leren kennen. En daar was ik dan helemaal alleen... als student verpleegkundige en toekomstig verpleegkundige.Natuurlijk ben je bang dat je ook het coronavirus zal oplopen. Maar als wij, de mensen in zorgsector, het opgeven... Wie gaat dan de patiënten helpen?

We kregen het nodige beschermingsmateriaal en de samenhorigheid geeft kracht aan iedereen. Ook de glimlach en dankbaarheid van de patiënten die je aan huis gaat verzorgen, dat is echt het mooiste. Dan weet ik terug waarom ik hiervoor heb gekozen en niet thuis ben blijven zitten.

Het zijn moeilijke tijden zeker als je je familie niet kan vastpakken maar zo besef je ook wat familie is. Je kan elkaar altijd 'facetimen' of een leuke kaart opsturen. Maar blijf de coronamaatregelen respecteren. Voor jouw veiligheid en die van ons..."

 

Wil je ook aan de slag als jobstudent bij Wit-Gele Kruis Limburg?

Bekijk dan hier onze vacatures

 

 

 

 

© 2019 Wit-Gele Kruis