Memorandum van overeenstemming met het Chinese Rode Kruis ondertekend tijdens bezoek van premier Charles Michel aan China

Vlaanderen

Dhr. Piet Vanthemsche, voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen, brengt momenteel een bezoek aan China om het memorandum van overeenstemming te tekenen met de Business and Development Centre of the Red Cross Society of China. Het document werd op 30 oktober 2016 ondertekend tijdens een ontmoeting op de Belgische ambassade in Beijing, in bijzijn van de eerste minister België en de Belgische ambassadeur in China.

Eind 2015 bracht het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen een verkennend bezoek aan het Business and Development Centre of the Red Cross Society of China (BDC). De besprekingen hebben toen geleid tot de goedkeuring van een implementatieplan om kwalitatieve Chinese thuisverpleging voor chronisch zieken en ouderen op te zetten en uit te bouwen. Het doel van de samenwerking is om aan de hand van dit project een antwoord te bieden op de sociaal-economische problematiek van vergrijzing en de betaalbaarheid van intramurale zorg. 

Om de samenwerking tussen beide partners te bekrachtigen en verder te zetten, werd een nieuw samenwerkingsakkoord opgesteld. Op 30 oktober 2016 vond een ontmoeting plaats op de Belgische ambassade in Beijing waarbij dit memorandum ondertekend werd. Het memorandum beschrijft de gezamenlijke doelstelling en algemene richtlijnen voor verdere samenwerking.

Eerste minister Charles Michel, de Belgische ambassadeur Michel Malherbe en de Chinese ambassadeur Qu Xing waren aanwezig tijdens de ceremonie en betuigden hun steun voor het project. Hun aanwezigheid betekent een hoogtepunt en een belangrijke drijfveer voor de verdere samenwerking tussen de twee partners.  

De volgende fase in de samenwerking tussen beide organisaties is een nieuw en transparant actieplan opstellen om verpleegkundigen te selecteren en op te leiden tot thuisverpleegkundigen binnen pilootprojecten in Beijing en YangZhou.

 

Meer info:

Lisa De Pelsmaeker - Medewerker secretariaat & communicatie

Wit-Gele Kruis van Vlaanderen

lisa.de.pelsmaeker@vlaanderen.wgk.be

Tel: +32 2 739 35 11

Terug naar overzicht