COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Nadja Vananroye wordt algemeen directeur van Wit-Gele Kruis Limburg

12 december 2018

De Raad van Bestuur van het Wit-Gele Kruis Limburg heeft groen licht gegeven voor de aanstelling van Nadja Vananroye als algemeen directeur. De huidige burgemeester van Hasselt zal zich dus niet verkiesbaar stellen in 2019. Ze zal begin volgend jaar aan het roer komen van meer dan 1.800 enthousiaste medewerkers. De aanstelling kwam er na een doordachte procedure in alle sereniteit.

Ervaring in zorg

“Met Nadja Vananroye haalt het Wit-Gele Kruis Limburg iemand in huis met heel wat ervaring in de zorg”, stelt voorzitter Neree Claes. “Naast het burgemeesterschap van Hasselt kan ze een heel mooi palmares voorleggen in de zorgsector. Zo was ze tot 2016 18 jaar lang algemeen directeur van vzw IN-Z, een sociale onderneming in de lokale diensteneconomie met ongeveer 1.200 medewerkers, en 3 jaar voorzitter van het Jessa Ziekenhuis. Daarnaast is ze ook nog schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter geweest van de stad Hasselt. Nadja staat gekend als een bruggenbouwer die steeds voor de dialoog kiest. Een manager ook, die op een motiverende manier haar team kan aansturen.”

Eerste liefde

De beslissing van Nadja om aan de slag te gaan bij het Wit-Gele Kruis Limburg betekent dat zij zich niet meer verkiesbaar opstelt voor de Federale en Vlaamse verkiezingen in 2019. "De keuze voor het Wit-Gele Kruis is voor mij een positieve en duidelijke keuze omdat het profiel van deze functie mij voor 100% aanspreekt. Het is eigenlijk een terugkeer naar mijn roots, naar mijn eerste liefde. Ik kijk er naar uit om met deze enthousiaste groep van medewerkers aan de slag te gaan om verder te werken aan die warme kwaliteitsvolle thuiszorg."

Continuïteit en kwaliteit

Met het aanstellen van Nadja Vananroye verzekert het Wit-Gele Kruis Limburg dat het beleid zal blijven inzetten op 'Warme Kwaliteitsvolle Zorg Thuis'. Begin 2018 behaalde het Wit-Gele Kruis Limburg als eerste dienst voor thuisverpleging een NIAZ-accreditatie. Dit kwaliteitslabel garandeert dat de Wit-Gele Kruispatiënt kan rekenen op een kwaliteitsvolle zorg binnen een cultuur van continue verbetering.
In de afgelopen periode hebben we ook verder geïnvesteerd in onze zorgcentrale en thuisalarmering met een goede samenwerking over de verschillende Wit-Gele Kruis-provincies. Hierdoor zijn we klaar voor toekomstige uitdagingen op vlak van innovatie en zorgtechnologie. "Door te verbeteren, te investeren en samen te werken garanderen we voor onze 15.000 Limburgse patiënten de beste zorgen", aldus dokter Neree Claes.

CV

  • 2016 - 2018 Burgemeester Stad Hasselt
  • 2013 - 2016 Schepen van Welzijn, OCMW-voorzitter Stad Hasselt
  • 2013 - 2016 Voorzitter Limburgs Steunpunt voor OCMW's (LSO)
  • 2013 - 2016 Voorzitter Jessa Ziekenhuis
  • 2010 - 2012 Voorzitter ACW Limburg
  • 1998 - 2016 Algemeen directeur IN-Z
  • 1996 - 1998 Vrijwilliger en stafmedewerker IN-Z

Info voor pers

Ralph Gregoor | Stafmedewerker communicatie | 0476- 57 69 67
 

© 2019 Wit-Gele Kruis