Online platform mijnWGK genomineerd voor eHealth Award

Vlaanderen

Het online platform mijnWGK is genomineerd voor de Agoria eHealth Award in de categorie ‘eHealth Award voor grootste return’. Op 1 juni 2017 reikt Agoria de awards uit.

Wat is het online platform mijnWGK?

Het platform biedt inzage in het elektronisch verpleegdossier van onze patiënten. Het platform streeft ernaar om gegevens te delen met huisartsen en andere zorgverleners. Via het dossier bekijk je welke zorgen er worden verleend aan patiënten thuis, je observeert de laatste parameters en volgt verslagen op of raadpleegt foto’s. Meer dan 3.500 artsen gebruiken de applicatie reeds.

Door mijnWGK te gebruiken blijven artsen up-to-date, het werkt eenvoudig en snel en een arts moet maar eenmalig in loggen via zijn softwarepakket.

Hoe komt de applicatie tegemoet aan de privacy eisen?

Het platform gebruikt een zeer sterke beveiliging. Voor de beveiliging worden de diensten van eHealth gebruikt: je logt in via een eHealthcertificaat, je leest je eID in en geeft je pincode in. Daarnaast wordt de informed consent en therapeutische relatie met de patiënt geverifieerd.

Wat zijn de eHealth Awards?

De Agoria eHealth Awards worden uitgereikt ter bekroning van de beste ICT-projecten in de gezondheidssector die worden gerealiseerd in openbare instellingen, zorginstellingen en -organisaties, verzekeringsinstellingen of bij eender welke andere zorgverstrekker en die tegelijk bijdragen aan administratieve vereenvoudiging, verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening en van de systemen en processen en blijk geven van innovatie en aandacht voor samenwerking.

Op 1 juni 2017 reikt Agoria de awards uit. De awards bestaan uit vijf categorieën:
-    eHealth Award voor beste innovatieproject 
-    eHealth Award voor beste project dat de kwaliteit van systemen verbetert en processen optimaliseert
-    eHealth Award voor grootste return 
-    eHealth Award voor het beste mobile health project
-    Beste eHealth-project

Contactgegevens

Voor meer informatie over mijnWGK surf naar: http://www.witgelekruis.be/mijnwgk 
Voor meer informatie over de eHealth Awards surf naar: http://www.ehealthawards.be/indexnl.php

Bellen of mailen kan naar: Lisa De Pelsmaeker – medewerker communicatie
02 – 739 35 99
lisa.de.pelsmaeker@vlaanderen.wgk.be

Terug naar overzicht