Hoe gaat Wit-Gele Kruis om met het coronavirus? Hier vind je de meest gestelde vragen.

Online platform mijnWGK wint Agoria eHealth Award 2017

02 juni 2017

Op 1 juni werden in het Koloniënpaleis in Tervuren de eHealth Awards 2017 uitgereikt. Het Wit-Gele Kruis viel in de prijzen met het online platform mijnWGK en mocht de award voor het project met de grootste return in ontvangst nemen.

eHealth Award: grootste return

De Agoria eHealth Awards worden uitgereikt ter bekroning van de beste ICT-projecten in de gezondheidssector die bijdragen aan administratieve vereenvoudiging, verbetering van de kwaliteit van de zorgverlening en van de systemen en processen en blijk geven van innovatie en aandacht voor samenwerking.

De eHealth Award voor grootste return beloont het project dat op de meest eenvoudige manier de meeste doelstellingen voor de gebruiker en de overheid realiseert en tegelijk maximale waarde creëert voor de gebruiker, de overheid of de medische wereld.

Het Wit-Gele Kruis is verheugd met de award. Voorzitter Piet Vanthemsche: “De award is een mooie erkenning voor de dagelijkse inzet en enthousiasme waarmee onze medewerkers aan de slag gaan om voortdurend onze werking te innoveren. Deze award erkent de inspanningen die we doen om via het online platform mijnWGK de samenwerking met alle zorgactoren te optimaliseren. Eenvoudig en snel gegevens delen is cruciaal om nog beter voor onze patiënten te zorgen.”

Wat is het online platform mijnWGK?

Met mijnWGK zijn de patiëntendossiers op een eenvoudige en veilige manier toegankelijk voor de patiënten, hun vertrouwenspersonen, artsen en zorgverleners. Hiervoor zetten we een beveiligde 24/7 online server op die real-time de gegevens synchroniseert op de tablets van onze verpleegkundigen.

Meer dan 4.000 huisartsen gebruiken reeds de applicatie. Samen met 6.200 verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis betekent dit dat er al meer dan 10.000 zorgverleners via dit platform gegevens delen.

Binnenkort wordt de rechtstreekse koppeling naar de ziekenhuizen geactiveerd via de CoZo hub. Op die manier zullen ziekenhuizen bij opname van een patiënt onmiddellijk een goed overzicht hebben van de verpleegkundige zorg thuis.

Door mijnWGK te gebruiken blijven artsen up-to-date, het werkt accuraat en snel en een arts heeft eenvoudig toegang via zijn eigen softwarepakket.

Praktisch

Voor meer informatie over mijnWGK surf naar: http://www.witgelekruis.be/mijnwgk

Bellen of mailen kan naar:
Lisa De Pelsmaeker – stafmedewerker communicatie WGK Vlaanderen
02 – 739 35 99
lisa.de.pelsmaeker [at] vlaanderen.wgk.be

© 2019 Wit-Gele Kruis