Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Personenalarm: nu ook voor buitenshuis

26 oktober 2017

Iedereen kent wel een grootouder, buur of tante met een personenalarm. Als ze gevallen zijn of zich onwel voelen, kunnen ze via een eenvoudige druk op de knop alarm slaan zodat er snel hulp ter plaatse komt. Sinds kort kan je bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen ook een ‘mobiel personenalarm’ huren. Dit is een personenalarm waarmee je niet alleen thuis, maar ook buitenshuis alarm kan slaan.

Ideaal voor de mobiele senior

Het klassieke ‘personenalarm home’ is ideaal voor thuisgebruik. Maar als je je graag ook buitenshuis begeeft, bijvoorbeeld voor je hobby, om te gaan winkelen of om vrienden en familie te ontmoeten, dan is een ‘mobiel personenalarm’ beter geschikt. Het ‘mobiel personenalarm’ werkt namelijk zowel thuis als daarbuiten. Ideaal voor de mobiele senior!

In de praktijk

Jules Torfs maakt sinds juni gebruik van het mobiel personenalarm: “Ik heb nu het gevoel dat ik altijd gerust ben, zowel thuis als buitenshuis. Als ik hulp nodig heb, druk ik op mijn knopje en dan wordt er een noodsignaal naar de zorgcentrale van het Wit-Gele Kruis gestuurd. Daar zit dag en nacht iemand om me te helpen. Een medewerker van de zorgcentrale ziet via de computer waar ik op dat moment ben en roept een van mijn dochters op om zo snel mogelijk naar me toe te komen. Indien nodig schakelt de medewerker de hulpdiensten in.”

Yvonne Govaert kreeg deze maand haar mobiel personenalarm: “Ik ben er heel blij mee. Ik draag het de hele dag en ’s avonds als ik ga slapen, leg ik het naast mijn bed. Ik voel me terug geruster met het alarm.”

Bye bye rode knop

Daar waar het klassieke ‘personenalarm home’ nog gebruik maakt van een rode alarmknop, is het ‘mobiel personenalarm’ verkrijgbaar in vier aantrekkelijke kleuren. Elise Torfs, verantwoordelijke onthaal en zorgcentrale: “Door de rode knop achterwege te laten, valt het minder op dat het om een personenalarm gaat. Onze mobiele personenalarmen zijn bovendien mooi vormgegeven. Het is niet omdat het een hulpmiddel is, dat het niet aantrekkelijk mag zijn.”

Bekijk ook

Personenalarm en zorgcentrale

Altijd iemand die klaarstaat als het echt nodig is, dat is de Zorgcentrale. Met een personenalarm ben je slechts één druk op de knop verwijderd van onze verpleegkundigen. Zo is je veiligheid op elk moment gegarandeerd.

Personenalarm

Personenalarm

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze Zorgcentrale, die de gepaste interventie organiseert. Onze Zorgcentrale heeft ook oog voor preventie, nazorg en begeleiding.

© 2019 Wit-Gele Kruis