Praktijkondersteuning bij griepvaccinaties: een tijdsbesparing

Limburg

Het plaatsen van griepvaccinaties neemt voor een arts veel tijd in beslag. Daarom schakelden verschillende huisartsen dit jaar een verpleegkundige van Wit-Gele Kruis in voor het plaatsen van de vaccinaties in hun praktijk.

250 vaccinaties op 6 uur

Steeds meer huisartsen rekenen op praktijkondersteuning van een verpleegkundige van Wit-Gele Kruis Limburg tijdens de griepvaccinaties. “Dit jaar hielp ik een huisarts met het vaccineren van zo’n 250 patiënten”, vertelt Karen Timmermans, verpleegkundige. “We organiseerden twee momenten van drie uur op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag in een lokale school waar we beiden griepvaccinaties toedienden aan zijn patiënten.” 

Bespaar tijd door griepvaccinaties uit te besteden in jouw praktijk

Je kan enkele momenten praktijkondersteuning inplannen zodat je patiënten op vooraf vastgelegde momenten kunnen langskomen in jouw praktijk voor een griepvaccin. Het griepvaccin wordt dan geplaatst door een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis.

Verpleegkundige boeken?

Wanneer een verpleegkundige jou in je praktijk komt helpen, kost dit € 52,17/uur inclusief btw. Neem contact op met de Wit-Gele Kruisafdeling uit jouw buurt of contacteer Nele van Meer, domeincoördinator netwerking op het nummer 089-36 00 74 of via nele.vanmeer@limburg.wgk.be. Dan bekijken we samen met jou de mogelijkheden.

Praktijkondersteuning voor huisartsen

Wil je meer weten over praktijkondersteuning in het algemeen? Neem dan een kijkje op onze website of contacteer Nele van Meer op het nummer 089-36 00 74 of via nele.vanmeer@limburg.wgk.be.

Terug naar overzicht