Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Uitnodiging academische zitting 17 juni 2016

16 juni 2016

Op vrijdag 17 juni 2016 nodigt het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen u uit voor de jaarlijkse academische zitting in het provinciaal secretariaat van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen

De academische zitting staat in het teken van de relatie tussen verpleegkundige en patiënt, de patiënt als partner en de reorganisatie van de eerstelijnszorg. We staan stil bij de werkomgeving van de verpleegkundigen waarbij zowel de mentale aspecten (stress, jobtevredenheid, …) als de fysieke werkomgeving worden geëvalueerd. Daarnaast is er ook aandacht voor de participatie van de patiënt aan zijn zorg, en voor de zorgparticipatie. Deze belangrijke en niet zo evidente thema’s vormen het centrale punt doorheen de academische zitting en staan in verband met de visie van het Wit-Gele Kruis op de reorganisatie van de eerstelijnszorg.

Lezingen

Dhr. Patrick Van der Straten (Voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen) heet je van harte welkom op de academische zitting en leidt de zitting in.

Prof. dr. Peter Van Bogaert (Verpleegkunde – Vroedkunde Universiteit Antwerpen): Werken bij het Wit-Gele Kruis – Overeenkomsten en verschillen met verpleegkundigen en zorgkundigen werkzaam in ziekenhuizen en woonzorgcentra. Prof. dr. Van Bogaert heeft het over de overeenkomsten en de verschillen met verpleegkundigen en zorgkundigen die werkzaam zijn in ziekenhuizen en woonzorgcentra en zij die werken bij het Wit-Gele Kruis. De toelichting heeft betrekking op de evoluerende verpleegkundige werkomgeving voor de periode 2007-2015.

Dhr. Gerrit Rauws (Directeur Koning Boudewijnstichting): Patiënten als partners – Van principe naar praktijk. Dhr. Rauws kijkt naar de participatie van de patiënt aan zijn zorg en de zorgpartners en geeft uitleg bij de praktijk.

Dhr. Piet Vanthemsche (Voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen): Naar geïntegreerde eerstelijnszorg binnen een transmurale benadering. Dhr. Vanthemsche gaat in op het belang van de geïntegreerde eerstelijnszorg en stelt de nieuwe aanpak en visie van het Wit-Gele Kruis m.b.t. de eerstelijnszorg voor.

Jaarverslag

Het nieuwe online gezondheidsmagazine van het Wit-Gele Kruis www.gezondthuis.be wordt voorgesteld samen met het Jaarverslag 2015. Het jaarverslag is vanaf vrijdagnamiddag online te raadplegen via onze website www.witgelekruis.be.

Toegankelijkheid en up-to-date blijven, zijn twee kernbegrippen die 2015 kenmerken. De bekende Wit-Gele Kruiswagen is de gids van dienst doorheen het jaarverslag die stilstaat bij de verschillende thema’s. Nieuwe projecten, onderzoeken, publicaties en kenmerkende ontwikkelingen binnen de thuisverpleging komen aan bod. We brengen kerncijfers in beeld, nemen de tewerkstelling onder de loep en staan stil bij de evoluties in Vlaanderen en bij het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). Tot slot vermelden we thema’s zoals technologie, sociaal overleg, dienst gezinszorg en mobiliteit.

Info:

Dit initiatief gaat uit van de vijf Wit-Gele Kruisverenigingen.

Programma:

16.00 u             Dhr. Patrick Van der Straten - Voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen

16.10 u             Prof. dr. Peter Van Bogaert Verpleegkunde – Vroedkunde Universiteit Antwerpen

16.40 u             Dhr. Gerrit Rauws Directeur Koning Boudewijnstichting

17.10 u             Dhr. Piet Vanthemsche Voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen

17.30 u             Receptie

 

Adres:

Provinciaal secretariaat Wit-Gele Kruis Antwerpen

Nonnenstraat 12

2200 Herentals

Ingang en parking via Nonnenvest 1, 2200 Herentals

 

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Hendrik Van Gansbeke, algemeen coördinator

hendrik.van.gansbeke [at] vlaanderen.wgk.be

T. 0474-99 51 83

© 2019 Wit-Gele Kruis