Warme zorg voor 7000 thuisverpleegkundigen

11 mei 2022

De Dag van de Verpleegkundige op 12 mei is voor het Wit-Gele Kruis dé aanleiding om al haar medewerkers in de bloemetjes te zetten. Er liggen dus 6997 attenties klaar, van Oostende tot Genk. Onze medewerkers staan dagelijks in voor warme zorg, en verdienen diezelfde warme zorg van hun werkgever.  

“Zowel onze verpleegkundigen, zorgkundigen als ondersteunende medewerkers mogen vandaag rekenen op een cadeautje, maar vooral op waardering voor hun dagelijkse inzet,” aldus Hendrik Van Gansbeke, algemeen coördinator. En dat die 6997 medewerkers hun job elke dag met hart en ziel uitvoeren? Daar maakte thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis en zangeres Kimberly Claeys n.a.v. de Week van de zorg zelfs een nummer over: het Lied voor de zorg. Een nummer dat we graag opdragen aan iedereen die vandaag (of morgen) het mooiste beroep ter wereld uitvoert!  

https://www.youtube.com/watch?v=sEY6U8wdnfk of https://clusterpark.ffm.to/liedvoordezorg 

Over Kimberly  

Kimberly is naast haar job als thuisverpleegkundige ook zangeres bij o.m folkgroep Kadril en Guido Belcanto, en heeft ook een solocarrière als Little Kim. Voor de opnames van het Lied voor de zorg (Muziek & tekst: Lennaert Maes, bekend van Lenny & De Wespen) verzamelde Kimberly enkele rasmuzikanten rond zich: Roeland Vandemoortele staat in voor gitaar, bas en backing vocals, drummer is Geert Mariën, en producer Andries Boone zorgt ook voor viool en mandoline. “Het idee voor dit lied zat al een tijdje in mijn hoofd en kon rijpen tijdens mijn dagelijkse ronde onderweg naar mijn patiënten”, aldus Kimberly. 

______ 

Over Wit-Gele Kruis  

Wit-Gele Kruis is de grootste organisatie voor thuisverpleging in Vlaanderen. Wit-Gele Kruis – al 85 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging – is gespecialiseerd in wondzorg, diabetes, palliatieve zorg, stoma- en incontinentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrie, ergonomie en ethisch zorg verlenen. Als expert in thuisverpleging verlenen we zorg op maat volgens de meest recente verpleegkundige technieken. Warme zorg is de drijfveer van onze meer dan 6900 medewerkers, die in nauw contact staan met lokale huisartsen, ziekenhuizen, mantelzorgers en andere zorgpartners.

© 2022 Wit-Gele Kruis