COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Wit-Gele Kruis opent twee verpleegposten in Brussels Hoofdstedelijk Gewest

28 augustus 2020
Verpleegpost Sint-Jans-Molenbeek

Het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kondigt met trots de opening van een verpleegpost in Sint-Jans-Molenbeek en in Sint-Joost-Ten-Node aan. Patiënten kunnen er terecht voor een aantal verpleegkundige zorgen voorgeschreven door een arts. In aanwezigheid van Elke Van den Brandt, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en bevoegd voor Begroting, Welzijn, Gezondheid, Gezin en Stedelijk Beleid, huldigde het Wit-Gele Kruis vandaag de twee verpleegposten officieel in.  

“We krijgen regelmatig zorgaanvragen van patiënten uit Brussel en vragen van verschillende zorgpartners op het terrein om samen te werken. Ook uit de cijfergegevens van de verschillende ziekenfondsen blijkt dat de nood aan thuisverpleging in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest groot is. We willen daar als thuisverplegingsorganisatie onze maatschappelijke rol in vervullen,” zegt Els Mathues, algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant.

Voor wie?

De verpleegpost is er voor iedereen, ongeacht bij welk ziekenfonds hij of zij is aangesloten. Zowel inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als niet-inwoners (bv. pendelaars of studenten) kunnen terecht in de verpleegpost voor bepaalde zorgen: inspuitingen, wondzorg,  specifiek verpleegtechnische zorgen (bv. intraveneuze en subcutane perfusie, spoelen poortkatheters …), bloedafname, pre- en postnatale consultaties.

Aan huis of ambulant?

Met de verpleegposten heeft het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant bewust gekozen voor een buurtgericht en laagdrempelig zorgmodel op maat van de Brusselse realiteit in twee diverse wijken. In een latere fase zullen ook verpleegkundige zorgen aan huis worden opgestart. Mama’s die niet naar de verpleegpost kunnen komen of nog maar net bevallen zijn, kunnen voor pre- en postnatale consultaties wel al rekenen op een bezoek van de vroedvrouwen aan huis.

Waar?

  • Verpleegpost Begijnenstraat: Begijnenstraat 54, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

02-435 37 00 of www.witgelekruis.be/verpleegpost-begijnenstraat

  • Verpleegpost Kruidtuin: Koningsstraat 294-296, 1210 Sint-Joost-Ten-Node

02-435 37 10 of www.witgelekruis.be/verpleegpost-kruidtuin

 

VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt: “De VGC maakt niet voor niets uitdrukkelijk een strijdpunt van buurtgerichte zorg: laten we zo veel mogelijk mensen bereiken met de best mogelijke hulp. Dat is niet toevallig ook de visie van het Wit-Gele Kruis.”

______

Perscontact

Persverantwoordelijke Wit-Gele Kruis van Vlaanderen vzw
Marie Landsheere
0497-78 25 04
marie.landsheere@​vlaanderen.wgk.be

© 2019 Wit-Gele Kruis