Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant behaalt als eerste thuisverplegingsorganisatie in de provincie gouden kwaliteitslabel van Qualicor Europe

Vlaams-Brabant

Het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant behaalt als eerste thuisverplegingsorganisatie in Vlaams-Brabant het gouden kwaliteitslabel van Qualicor Europe. Dit internationale kwaliteitslabel toont aan dat patiënten van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant kunnen rekenen op kwalitatieve en veilige zorg en dat de organisatie gericht is op continue verbetering.

Kwaliteitsnormen onder de loep

De organisatie ging het accrediteringstraject vrijwillig aan met als doel eruit te leren en de zorg voor haar patiënten te verbeteren. De auditoren van Qualicor controleerden begin juni honderden internationale kwaliteitsnormen zoals handhygiëne, medicatiebeleid, communicatie met de patiënten en andere zorgverleners, infectiepreventie, een meldsysteem voor incidenten, de bestuurscultuur en hoe we patiënten betrekken bij de zorg. Om dat te controleren keken de auditoren documenten in, bevroegen ze medewerkers, patiënten en mantelzorgers en gingen ze mee op ronde met verschillende thuisverpleegkundigen.

Hartjes van goud

“We zijn ontzettend trots op onze medewerkers”, zegt algemeen directeur Els Mathues. “Tijdens de audit hebben ze getoond hoe we gegroeid zijn en waar we elke dag voor gaan: veilige én kwaliteitsvolle zorg. Ze doen dat met tonnen energie en een warm hart voor de patiënten. En dat is ook de auditoren van Qualicor niet ontgaan. Die bevestiging is voor ons als organisatie meer dan goud waard.”

Minne Casteels, voorzitter van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant, voegt er nog aan toe: “Onze zorgverleners zijn te gast bij de patiënten thuis. Werken in de thuisverpleging vraagt dan ook een professionele én persoonlijke aanpak. Procedures en een verbetercultuur binnen de organisatie bieden daarbij een houvast, maar het zijn onze zorgverleners die met hun skills en toewijding de beste zorg bieden op maat van en met een warm hart voor elk van onze patiënten. We zijn al onze medewerkers enorm dankbaar voor hun dagelijkse inzet.”

En morgen?

Qualicor kent het kwaliteitslabel toe voor een periode van vier jaar. “Dat wil niet zeggen dat we nu op onze lauweren rusten,” benadrukt kwaliteitscoördinator Nausikaä Nuyttens. “Elke medewerker van het Wit-Gele Kruis is bewust bezig met kwaliteit. Ook in de toekomst zetten we stappen om de zorg voortdurend te verbeteren. En dat doen we voor onze patiënten en medewerkers, niet voor een kwaliteitslabel op zich.”

______

Perscontact

Stafmedewerker communicatie

Dorien Wenderickx

0491-62 27 09

dorien.wenderickx@wgkvlb.be

 

Terug naar overzicht