Hoe gaat Wit-Gele Kruis om met het coronavirus? Hier vind je de meest gestelde vragen.

Wit-Gele Kruis volgt ontwikkelingen coronavirus op de voet

25 februari 2020

Zoals bij elke epidemie volgt het Wit-Gele Kruis de verspreiding en ontwikkeling van het coronavirus op de voet. Onze organisatie hanteert hiervoor een actieplan dat gevolgd dient te worden bij uitbraak van een infectieziekte.

Onze verpleegkundigen worden geïnformeerd om extra waakzaam te zijn voor bepaalde kenmerkende symptomen bij patiënten en koppelen hiervoor indien nodig terug naar de huisarts.

Patiënten kunnen zoals steeds rekenen op kwaliteitsvolle thuisverpleging waarbij onze thuisverpleegkundigen steeds procedures volgen inzake standaardsvoorzorgsmaatregelen en hygiëne.

Het Covid-19 virus (ook Wuhanvirus genaamd) is momenteel epidemisch in het noorden van Italië. In België zijn er op heden nog geen patiënten die thuis in quaruantaine worden gehouden omwille van infectie, maar de situatie kan uiteraard veranderen. We volgen de situatie nauwgezet op samen met de ziekenhuizen en de overheid en zullen intern de nodige richtlijnen geven van zodra de situatie dit vereist. Er is momenteel echter geen reden tot ongerustheid.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van de overheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/

© 2019 Wit-Gele Kruis