Stages voor student-verpleegkundigen

We vinden het bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen belangrijk om studenten verpleegkunde maximaal te ondersteunen bij het omzetten van hun theoretische kennis in de praktijk, bij patiënten thuis. Op deze pagina vind je de nodige informatie over onze stages.

Wat kan je verwachten? 

  • Je krijgt de kans om je in een veilige omgeving te ontwikkelen op verpleegtechnisch, ethisch, intellectueel en sociaal/communicatief vlak (kennis, kunde, attitude).
  • Je krijgt ook handvaten aangereikt om met de geleerde (basis)principes aan de slag te gaan.
  • Tijdens de stage krijg je een realistisch beeld van de ruime verpleegkundige opdracht bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen en van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen als organisatie voor thuisverpleging.
1

Afdelingen Wit-Gele Kruis van Antwerpen

 

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen heeft 15 afdelingen. We proberen je stage steeds te koppelen aan een afdeling dicht in jouw buurt. Bekijk de kaart rechts om te kijken welke afdeling bij je woonplaats hoort. Je kan een overzicht van al onze afdelingen met hun contactgegevens hier vinden. 

In de praktijk

  • De coördinatie van de stages op de afdeling gebeurt door de verantwoordelijke inscholing en begeleiding van de afdeling.
  • Je wordt toegewezen aan enkele rondes en loopt stage bij de verpleegkundigen die verantwoordelijk zijn voor deze rondes. Deze verpleegkundigen zullen je goed ondersteunen en feedback geven waar nodig. Geef tijdens je stage gerust ook aan welke zaken je zelf nog graag wil leren en ervaren.

Naast de reguliere stages verpleegkunde, biedt het Wit-Gele Kruis van Antwerpen ook een zeer boeiend stageconcept aan voor studenten van het vierde jaar.

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen heeft een goede samenwerking opgebouwd met de verschillende onderwijsinstellingen. Regelmatig spreken we elkaar om de stages te evalueren en bij te sturen waar nodig.

Hoe vraag je een stage aan?

  • De stages bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen worden aangevraagd via de onderwijsinstelling.
  • Van zodra je de bevestiging krijgt via de school dat je stage loopt bij WGKA, vragen we jou ten laatste de dinsdag voorafgaande aan de start van de stage contact op te nemen met de verantwoordelijke inscholing en begeleiding van de afdeling waar je stage loopt. Zo kunnen de nodige praktische afspraken gemaakt worden voor een vlotte start op stage.

Heb je nog vragen, dan kan je steeds contact met ons opnemen via stage [at] wgkantwerpen.be.

 

© 2023 Wit-Gele Kruis