Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Blaas & nieren o.a. stoma, incontinentie, dialyse,...

Blaas & nieren

Heb je last van ongewenst urineverlies of kamp je met blaas- of nierproblemen? Dan helpt onze thuisverpleegkundige jou.

Onze aanpak
onze aanpak op het vlak van thuisverpleging

Samen met jou bekijken we je zorgvraag en zoeken we een passende oplossing. In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een antwoord op je noden & verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen. Thuisverpleging bij het Wit-Gele Kruis gaat verder dan enkel het verpleegtechnische aspect. We hebben oog voor je totale situatie en kunnen je, waar nodig in samenwerking met andere zorgpartners, helpen om zelfstandig en zelfredzaam thuis te blijven wonen.

Een Wit-Gele Kruisverpleegkundige maakt deel uit van een klein zorgteam. Dankzij het elektronisch verpleegdossier zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er altijd iemand voor je klaar, elke dag, de klok rond.

Je thuisverpleegkundige heeft een brede kennis en schoolt zich continu bij. Voor specifieke zorgen of vragen kan ze altijd voor ondersteuning terecht bij gespecialiseerde collega’s (referentieverpleegkundigen). Zij geven de vaste verpleegkundige advies en komen na overleg ook langs bij je thuis.

Welke zorgen?
0

Sonde

We helpen je bij het inbrengen en verzorgen van je sonde of kunnen de sondagetechniek aan jou of je mantelzorger in bepaalde situaties aanleren. De verpleegkundige geeft je ook advies over het voorkomen van infecties en over eventuele terugbetaling van materiaal. 

Verpleegkundige zorgen

  • éénmalige sonde
  • verblijfsonde via de plasbuis
  • verblijfsonde suprapubisch (via buikwand)

Blaasspoelingen

Bij een blaasspoeling brengen we via een sonde vloeistof (eventueel met geneesmiddel) aan in de blaas waarbij de vloeistof onmiddellijk wegloopt.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Hulpmiddelen voor doseren of toedienen medicatie o.a. pillendoor, pillenvergruizer, pillensplijter, infuusstaander, spuitaandrijver ...

Medicatie

Voor het doseren of toedienen van medicatie zijn er verschillende hulpmiddelen mogelijk. Denk aan een pillensplijter, pillenvergruizer, infuusstaander, een spuitaandrijver of een medicatiebox.

Hulpmiddelen incontinentie

Incontinentie

Bij urine- en/of stoelgangverlies geven we advies over het juiste incontinentiemateriaal.

Praktische informatie over een zorgaanvraag, de verzorging of kosten & tegemoetkomingen

Praktische informatie

Wie kan een beroep doen op het Wit-Gele Kruis en wanneer? Hoeveel kost thuisverpleging? Wat moet je voorzien? Een antwoord op al je praktische vragen.

© 2019 Wit-Gele Kruis