Geestelijke gezondheidszorg | Wit-Gele Kruis
Geestelijke gezondheidszorg

Geestelijke gezondheidszorg

Het Wit-Gele Kruis biedt ondersteuning bij mensen met psychische en/of cognitieve problemen. De thuisverpleegkundige helpt structuur aan te brengen bij dagelijkse activiteiten en signaleert problemen aan de huisarts en andere betrokken zorgverleners.

 

Psychische problemen

Onze thuisverpleegkundigen verzorgen patiënten die naast fysieke ook psychiatrische problemen hebben. Denk hierbij aan de ondersteuning bij het structureren van hun dagelijkse activiteiten of het klaarzetten van medicatie. Ze helpt je om je het juiste geneesmiddel op het juiste tijdstip in te nemen. De thuisverpleegkundige biedt geen psychiatrische behandelingen, maar is wel opgeleid om psychische problemen in een vroeg stadium te detecteren en tijdig door te verwijzen.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Hulp bij medicatie o.a. inspuitingen, aerosol, pijnbestrijding ...

Hulp bij medicatie

Een correcte inname van je medicatie - de dosis en het tijdstip van inname - zijn belangrijk. Wij geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via een sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan.

Praktische informatie over een zorgaanvraag, de verzorging of kosten & tegemoetkomingen

Praktische informatie

Wie kan een beroep doen op het Wit-Gele Kruis en wanneer? Hoeveel kost thuisverpleging? Wat moet je voorzien? Een antwoord op al je praktische vragen.

Alarm-en zorgcentrale: personenalarm, detectoren, preventie, nazorg en begeleiding

Alarm- en zorgcentrale

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm.
In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale, die de gepaste interventie organiseert. Onze zorgcentrale heeft ook oog voor preventie, nazorg en begeleiding.

© 2015 Wit-Gele Kruis