Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Geestelijke gezondheidszorg

Geestelijke gezondheidszorg

Het Wit-Gele Kruis biedt ondersteuning bij mensen met psychische en/of cognitieve problemen. De thuisverpleegkundige helpt structuur aan te brengen bij dagelijkse activiteiten en signaleert problemen aan de huisarts en andere betrokken zorgverleners.

 

Psychische problemen

Onze thuisverpleegkundigen verzorgen patiënten die naast fysieke ook psychiatrische problemen hebben. Denk hierbij aan de ondersteuning bij het structureren van hun dagelijkse activiteiten of het klaarzetten van medicatie. Ze helpt je om je het juiste geneesmiddel op het juiste tijdstip in te nemen. De thuisverpleegkundige biedt geen psychiatrische behandelingen, maar is wel opgeleid om psychische problemen in een vroeg stadium te detecteren en tijdig door te verwijzen.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Hulp bij medicatie o.a. inspuitingen, aerosol, pijnbestrijding ...

Hulp bij medicatie

Een correcte inname van je medicatie - de dosis en het tijdstip van inname - zijn belangrijk. Wij zetten medicatie voor je klaar, geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via de sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan.

Praktische informatie over een zorgaanvraag, de verzorging of kosten & tegemoetkomingen

Praktische informatie

Wie kan een beroep doen op het Wit-Gele Kruis en wanneer? Hoeveel kost thuisverpleging? Wat moet je voorzien? Een antwoord op al je praktische vragen.

Personenalarm en zorgcentrale

Altijd iemand die klaarstaat als het echt nodig is, dat is de Zorgcentrale. Met een personenalarm ben je slechts één druk op de knop verwijderd van onze verpleegkundigen. Zo is je veiligheid op elk moment gegarandeerd.

© 2019 Wit-Gele Kruis