Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Thuisverpleging Sint-Niklaas

Thuisverpleging en thuishulp in Sint-Niklaas

Heb je een specifieke zorg nodig, hulp bij dagelijkse activiteiten, begeleiding of ondersteuning? Het Wit-Gele Kruis is er voor jou. We kijken samen met jou, je mantelzorger, je artsen en andere zorgverleners hoe we je het beste kunnen helpen en problemen kunnen voorkomen.

Thuisverpleging Sint-Niklaas 

Heb je thuis zorg nodig en wil je kunnen rekenen op een persoonlijke benadering, permanente bereikbaarheid en snelle interventies? Zoek niet langer naar thuisverpleging in Sint-Niklaas.  Bij het Wit-Gele Kruis ben je aan het juiste adres!

Wil je graag thuisverpleging in Sint-Niklaas aanvragen? Contacteer dan snel Wit-Gele Kruis via onderstaande contactinformatie.

Nog vragen? Onze diensten nodig?

Voor meer informatie of een aanvraag kan je terecht bij je lokale Wit-Gele Kruis.
Of bekijk alle locaties voor Oost-Vlaanderen

Waarom kiezen voor Wit-Gele Kruis?

 • Zorg op maat: Jouw verpleegkundige in Sint-Niklaas kijkt samen met jou en je mantelzorger hoe we je het beste kunnen helpen. Dit gaat van hygiënische verzorging tot tal van technische zorgen (bv. wondverzorging, inspuitingen, oncologische zorg thuis, stomazorgen,...). We zoeken altijd naar een oplossing op maat. Dat wil zeggen dat we uitgaan van jouw behoeften en mogelijkheden.
 • Totaalzorg: Samen met jou en je andere zorgverleners zoeken we naar een totaaloplossing. Naast thuisverpleging in Sint-Niklaas kunnen ook andere diensten jouw levenskwaliteit verbeteren. Je verpleegkundige brengt een rugzak met kennis en kunde mee om jou hierin te adviseren.
 • Klein team met experts ter ondersteuning: Een klein team van thuisverpleegkundigen garandeert elke dag jouw zorg. Je vaste verpleegkundige kan daarnaast rekenen op een team van gespecialiseerde collega’s om op terug te vallen. Zij zijn expert in een bepaald domein, bijvoorbeeld diabetes of wondzorg. In moeilijke situaties of bij specifieke vragen kan je vertrouwde verpleegkundige bij hen advies inwinnen.
 • 24 uur op 24 uur:  Onze organisatie is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor elke zorgaanvraag. Het Wit-Gele Kruis biedt verpleegkundige verzorging elke dag van het jaar, ook tijdens het weekend en op feestdagen. Afhankelijk van je zorgbehoefte komen we meerdere keren per dag. Heb je 's nachts specifieke zorg nodig? Dan staat het verpleegkundig nachtteam voor je klaar.
 • Altijd hulp dichtbij: Altijd iemand die klaarstaat als het echt nodig is, dat is de Zorgcentrale. Met een personenalarm ben je slechts één druk op de knop verwijderd van onze verpleegkundigen. Zo is je veiligheid op elk moment gegarandeerd.
 • Focus op opleiding en kwaliteit: Onze thuisverpleegkundigen in Sint-Niklaas zijn altijd mee met de laatste nieuwe verpleegtechnieken, verpleegmaterialen en mogelijkheden. Dit dankzij regelmatige bijscholingen. We laten ook externe auditoren onze organisatie doorlichten aan de hand van internationale normen. Hieraan zie je dat wat kwaliteit van zorg hoog in het vaandel dragen.
 • Toegang tot je gegevens: Via onze online tool ‘mijnWGK’ kan je je verpleegdossier raadplegen. Je vindt er een overzicht van jouw verpleegkundige zorgen en zorggeschiedenis. Ook de parameters die je verpleegkundige gemeten heeft (zoals bloeddruk, suikerspiegel, temperatuur, gewicht, …) en alle nuttige contactgegevens van mantelzorgers, huisarts en andere hulpverleners staan erin opgelijst.
 • Contact en overleg met je (huis-)arts: Je vertrouwde thuisverpleegkundige informeert de collega’s in haar team dankzij haar elektronisch verpleegdossier. Jouw arts krijgt ook toegang tot dit (beveiligd) dossier via  ‘mijnWGK’. Zo heeft de arts extra, up-to-date informatie ter beschikking om de patiëntsituatie in te schatten en op te volgen. In dringende gevallen nemen we natuurlijk meteen telefonisch contact op met je arts.

 

Hoeveel kost thuisverpleging?

 • Derdebetalersregeling: Het Wit-Gele Kruis factureert jouw verzorging rechtstreeks aan je ziekenfonds. Daarom hebben we voor de meeste zorgen een doktersvoorschrift nodig. Alleen zo betaalt je ziekenfonds de toegediende zorgen aan ons terug. De wet bepaalt dat een beperkt aantal zorgen niet terugbetaald worden. Hiervoor vragen we een vergoeding. Informeer ernaar bij je zorgaanvraag.
 • Bewijsstuk: Je krijgt maandelijks een overzicht van de verpleegkundige zorgen die we hebben uitgevoerd en gefactureerd aan je ziekenfonds. Van de zorgen die je zelf moet betalen, ontvang je naast het bewijsstuk een afrekening.
   

Meer hierover

 

Waar kunnen we je verzorgen?

Thuis is een rekbaar begrip als het gaat over thuisverpleging. Ook elders kunnen we je verzorgen.

Andere locatie

 • op school
 • in het kinderdagverblijf
 • op het werk
 • in een assistentiewoning (serviceflat)
 • in een instelling voor personen met een handicap

In jouw buurt

Voor heel wat verzorgingen, zoals inspuitingen, wondzorgen ... kan je ook bij het Wit-Gele Kruis in jouw buurt terecht. Maak hiervoor een afspraak.

Op een ander adres in Vlaanderen
Als je tijdelijk bij een familielid of kennis elders in Vlaanderen verblijft, kan het Wit-Gele Kruis van een andere provincie meestal je zorg overnemen. Even contact met ons opnemen en dan geven wij de informatie door zodat je kan rekenen een vlotte verderzetting van de zorg in een andere provincie.
 

Meer hierover

© 2019 Wit-Gele Kruis