COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

(In)continentie

(In)continentie

Heb je last van ongewenst urine- of stoelgangverlies? Dan helpt onze thuisverpleegkundige jou.

Onze aanpak
0
onze aanpak op het vlak van thuisverpleging

Samen met jou bekijken we je zorgvraag en zoeken we een passende oplossing. In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een antwoord op je noden & verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen. Thuisverpleging bij het Wit-Gele Kruis gaat verder dan enkel het verpleegtechnische aspect. We hebben oog voor je totale situatie en kunnen je, waar nodig in samenwerking met andere zorgpartners, helpen om zelfstandig en zelfredzaam thuis te blijven wonen.

Een Wit-Gele Kruisverpleegkundige maakt deel uit van een klein zorgteam. Dankzij het elektronisch verpleegdossier zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er altijd iemand voor je klaar, elke dag, de klok rond.

Je thuisverpleegkundige heeft een brede kennis en schoolt zich continu bij. Voor specifieke zorgen of vragen kan ze altijd voor ondersteuning terecht bij gespecialiseerde collega’s (referentieverpleegkundigen). Zij geven de vaste verpleegkundige advies en komen na overleg ook langs bij je thuis.

Welke zorgen?
0

Verlies van stoelgang

Ongecontroleerd stoelgangverlies is vervelend. Wij zoeken samen met jou naar een geschikt hulpmiddel zoals bv. een verband of broekje voor urine- of stoelgangverlies, darmspoelingen ... Hierbij hechten we veel belang aan je comfort.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Hulpmiddelen voor doseren of toedienen medicatie o.a. pillendoor, pillenvergruizer, pillensplijter, infuusstaander, spuitaandrijver ...

Medicatie

Voor het doseren of toedienen van medicatie zijn er verschillende hulpmiddelen mogelijk. Denk aan een pillensplijter, pillenvergruizer, infuusstaander, een spuitaandrijver of een medicatiebox.

Hulpmiddelen incontinentie

Incontinentie

Bij urine- en/of stoelgangverlies geven we advies over het juiste incontinentiemateriaal.

Praktische informatie over een zorgaanvraag, de verzorging of kosten & tegemoetkomingen

Praktische informatie

Wie kan een beroep doen op het Wit-Gele Kruis en wanneer? Hoeveel kost thuisverpleging? Wat moet je voorzien? Een antwoord op al je praktische vragen.

© 2021 Wit-Gele Kruis