Tussen mantelzorg en thuiszorg - Myriam & Theo

Niet alleen het leven van patiënten zoals Myriam wordt draaglijker gemaakt door de hulp en zorg van het Wit-Gele Kruis. Ook mantelzorgers zoals Theo vinden in hun thuisverpleegkundige Kim een schouder om op te steunen.

Ze doen altijd hun uiterste best

“Welk gezicht hier ook binnenwandelt, ze zijn allemaal even vriendelijk, sociaal en hardwerkend. Ze doen altijd hun uiterste best”, begint mantelzorger Theo zijn verhaal.

Theo Flipkens (73) zorgt voor zijn vrouw Myriam (70) sinds zij een zware hersenbloeding kreeg:

“Ik had 2 keuzes: voor haar zorgen of haar naar een rusthuis brengen. Ik ben mijn plicht nagekomen en ben mantelzorger geworden. Dat ik er de klok rond voor Myriam moet zijn, is enorm zwaar. Ze heeft bij alles hulp nodig, want ze is bed- en rolstoelgebonden.

Ik ben dan ook enorm blij dat ik de zorg vier keer per dag aan iemand anders kan overdragen. Daardoor kan ik soms toch nog eens gaan zwemmen of naar de Franse les. Want ik weet: mijn vrouw is in goede handen!”

"Haar aanstekelijke gevoel voor humor houdt haar recht. Ze is een echte ‘moppenkalender’!”

Aanstekelijke humor

Theo en Kim zijn als zorgverleners van Myriam perfect op elkaar afgestemd. Dat de fijne zorgrelatie wederzijds is, kan thuisverpleegkundige Kim Verheyen (33) bevestigen:

“Ik werk al 12 jaar bij het Wit-Gele Kruis en Myriam is sinds ik haar verpleegkundige werd in januari één van mijn favoriete patiënten geworden. Haar aanstekelijke gevoel voor humor houdt haar recht. Ze is een echte ‘moppenkalender’!”

En die humor komt wel eens van pas bij problemen in het kleinste kamertje: wanneer verpleegkundige Kim moppen tapt of Nederlandse carnavalliedjes zingt, komt de boel dan goed op gang. Maar het is niet altijd lachen geblazen, want haar uiterlijk neemt de trotse Myriam heel serieus. Zichzelf (laten) opmaken voor dit interview hoorde daar ook bij!

Deel dit verhaal:

Bedankt!