COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Kleine en grote hulpmiddelen maken jouw dagelijks leven gemakkelijker en bieden je meer comfort. Ook je mantelzorger en zorgverlener hebben er baat bij. Onze verpleegkundigen helpen je bovendien deze hulpmiddelen zelfstandig te gebruiken.

Personenalarm Personenalarm

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze Zorgcentrale, die de gepaste interventie organiseert. Onze Zorgcentrale heeft ook oog voor preventie, nazorg en begeleiding.

Meer weten
Sleutelkastje Sleutelkastje

Het sleutelkastje is een kluisje aan de buitenkant van de woning waarin je de huissleutel veilig opbergt. Je verpleegkundige kan deze sleutel gebruiken om je woning binnen te geraken.

Meer weten
Hulpmiddelen moeder en kind Moeder & kind

Wens je als kersverse moeder hulpmiddelen voor jezelf of je kind te ontlenen? Wij staan je hierin bij of verwijzen je door.

Meer weten
Hulpmiddelen incontinentie Incontinentie

Bij urine- en/of stoelgangverlies geven we advies over het juiste incontinentiemateriaal.

Meer weten
Hulpmiddelen mobiliteit o.a. rolstoel, rollator, looprek, krukken, tillift,... Mobiliteit

Verbeter je mobiliteit met een rolstoel, rollator, looprek, krukken of tillift.

Meer weten
Hulpmiddelen om doorligwonden te voorkomen o.a. drukverlagend zitkussen, Tempur matras, alternating matras Doorligwonden

Door lang in eenzelfde houding te liggen of zitten, kunnen er doorligwonden ontstaan. Een drukverlagend zitkussen of een alternating matras zijn enkele voorbeelden van oplossingen hiervoor.

Meer weten
Bedden & toebehoren Bedden & toebehoren

Een hoog-laagbed of ziekenhuisbed kan het jou en degenen die je verzorgen, comfortabeler maken. Er bestaan ook diverse toebehoren en aanvullende hulpmiddelen voor bedlegerige patiënten.

Meer weten
Hulpmiddelen voor doseren of toedienen medicatie o.a. pillendoor, pillenvergruizer, pillensplijter, infuusstaander, spuitaandrijver ... Medicatie

Voor het doseren of toedienen van medicatie zijn er verschillende hulpmiddelen mogelijk. Denk aan een pillensplijter, pillenvergruizer, infuusstaander, een spuitaandrijver of een medicatiebox.

© 2021 Wit-Gele Kruis