Stages

Stages

Op zoek naar een leerrijke en afwisselende stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Via een stage leer je het Wit-Gele Kruis kennen, proef je van een eerste jobervaring en kan je groeien in bekwaamheid.

Er is informatie die afhankelijk is van je locatie.
Duid hieronder jouw locatie aan om de juiste informatie te krijgen.
Een provincie kan in het grijs staan. Dan is er voor die locatie geen specifieke info beschikbaar.
 

Informatie voor  

West-Vlaanderen
stage Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen

Een waaier aan mogelijkheden

Een stage bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen biedt een waaier aan mogelijkheden! Je kan rekenen op een kwalitatieve stage, zowel inhoudelijk als op vlak van begeleiding. Je krijgt de kans om tijdens je stage te proeven van de unieke wereld van de thuisverpleging, die heel wat meer te bieden heeft dan je misschien op het eerste zicht denkt!

Oost-Vlaanderen
Een stage aanvragen bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
Antwerpen
In welke richting zoek je een stage?
Vlaams-Brabant

Als zorgverlener bij het Wit-Gele Kruis ben je van vele markten thuis. Gelukkig, want elke dag is een belevenis. Waar jij op rekent? Je skills, zin voor creativiteit en een team van collega's. Op zoek naar een boeiende stage? Kies voor onze aanpak en jouw stijl.

Leer in de praktijk de zorgen we bij de patiënt thuis bieden: klaarzetten van medicatie, sondage, wondzorg (o.a. negatievedruktherapie), toiletzorgen, inspuitingen, infuustherapie aan huis, compressietherapie, TPN, spoelen van poortkatheters ... 

Onze verpleegkundigen en zorgkundigen zetten hun (auto)deuren graag voor jullie open! Klaar voor je eerste ronde?

 

Welke stageplaatsen?

Voor wie?

  • verpleegkundigen in opleiding (HBO5 of bachelor)
  • zorgkundigen in opleiding
  • studenten HAIO (huisarts in opleiding)
  • studenten farmaceutische wetenschappen

Kijkstage

De kijkstages beperken zich tot voormiddagrondes. Dit kan wel voor meerder opeenvolgende dagen. De namiddagen behouden we voor de studenten die vast stage doen bij ons.

 

Zorgstage (voor iedereen)

De ideale manier om ervaring op te doen in de wereld van de thuisverpleging. Als student ga je dagelijks op stap met de duo-verpleegkundige die je gaandeweg wegwijs maakt in alle aspecten van de job als thuisverpleegkundige. Samen met je stagementor sta je als student in voor de totaalzorg van de patiënt.

Totaalstage (2de en 3de Bachelor en HBO5)

Een totaalstage biedt een ideaal evenwicht tussen ervaring op het werkveld en een blik achter de schermen van onze organisatie. Het grootste deel van je stageperiode (80%) ga je op stap met een duo-verpleegkundige.

De overige tijd (20%) leer je het reilen en zeilen achter de schermen kennen. Je volgt patiëntenbesprekingen mee, je neemt deel aan overlegmomenten, projectwerk ...)

Contractstage (4de bachelor)

Een contractstage heeft als bedoeling om een helikopterbeeld van onze organisatie mee te geven. Enderzijds ga je als student mee op het werkveld (60%). Anderzijds leer je de werking van onze organisatie beter kennen (40%).

Je krijgt de verantwoordelijkheid om deel te nemen aan intern en extern overleg, je mag deelnemen aan inscholingen en expertises, je mag taken opnemen met de adjunct-zorgkwaliteit ... Aan de hand van je interesses vul je de stage grotendeels zelf in.

powerpoint_contractstages.pdf

Stagiaire Audrey getuigt

“De school had het Wit-Gele Kruis toegewezen als stageplaats. Ik was hier eerst niet echt blij mee … Maar wat heb ik mij toch zo hard vergist!

Ik mocht mee beslissingen nemen, proberen en oefenen. Het leuke aan de thuiszorg is dat je tijd kan nemen om de patiënten te leren kennen. Wie zijn ze? Wat hebben ze meegemaakt? Hoe komt het dat we hen moeten komen verzorgen? Het is niet alleen maar snel verzorgen en doorgaan naar het volgend ‘belletje’.

Door de variëteit aan technieken blijf je ook gefocust en wordt het geen routine. Tijdens mijn stage werd ik echt als een collega beschouwd. Er werd rekening met mij gehouden en ik kon van alle aspecten genieten. Ik vond het gewoon een super leuke ervaring.”

Stagiaire Audrey

Vragen over stages? Neem contact op met:

Nathalie Govaerts 

Stagecoördinator

stage [at] wgkvlb.be

Limburg
In welke richting zoek je een stage?

Stages voor administratief bedienden

Ben je bezig met een bachelor-opleiding en heb je interesse in een stage als administratief bediende in één van onze afdelingen? Neem dan contact op via stage [at] limburg.wgk.be.

Andere stages

Staat de functie waar jij stage wil voor doen niet in de andere blokjes op deze pagina? Bezorg ons dan de omschrijving van je gewenste stageplaats via stage [at] limburg.wgk.be. We bekijken dit dan en laten je zeker weten of dit binnen onze organisatie mogelijk is.

Stages voor student-
zorgkundigen

Momenteel hebben we slechts een beperkt aantal stageplaatsen voor student-zorgkundigen. Stage-aanvragen kunnen via de coördinator van de opleiding aangevraagd worden. 

Andere

Het Wit-Gele Kruis heeft enkel zorgverlenende vestigingen in Vlaanderen. Verander je provincie om te kijken welke zorggerelateerde stages je bij het Wit-Gele Kruis kan doen.

Wil je graag werkervaring opdoen in Brussel bij de Federatie van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen? Contacteer ons via directie [at] vlaanderen.wgk.be (subject: Spontane%20sollicitatie%20Wit-Gele%20Kruis%20van%20Vlaanderen)  en we bekijken samen wat er mogelijk is binnen de doelstellingen van onze werking en de relevantie van de opdracht.

© 2022 Wit-Gele Kruis