Wat klaar leggen voor een verzorging? (voorschrift, materiaal, eID, kleefzegels,...) Wat klaar leggen voor een verzorging? (voorschrift, materiaal, eID, kleefzegels,...)

Wat leg je klaar?

Wat moet jij allemaal klaarleggen om voorbereid te zijn op ons bezoek?

Doktersvoorschrift

Voor alle verzorgingen is een doktersvoorschrift nodig, behalve voor de hygiënische verzorging en de meeste wondzorgen. Dit voorschrift is noodzakelijk om de toegediende zorgen terugbetaald te krijgen via je ziekenfonds.

Op het voorschrift vermeldt je arts de aard van de verzorging, de periode, het aantal keren dat je verzorgd moet worden en eventueel geneesmiddelen die moeten toegediend worden of het materiaal dat nodig is voor de verzorging. Er is een nieuw doktersvoorschrift nodig indien de opgegeven termijn voorbij is en je nog verzorging nodig hebt. Vraag dus tijdig een nieuw voorschrift aan je arts.

Tijdens het eerste bezoek is het ook aan te raden enkele kleefzegels van je ziekenfonds klaar te leggen.

Elektronische identiteitskaart (eID)

Bij elk bezoek leest je verpleegkundige je elektronische identiteitskaart (eID) in. Leg deze dus zeker klaar.

Verzorgingsmateriaal

Elke verpleegkundige beschikt over basismateriaal voor de verzorging. Een aantal zaken moet je zelf voorzien (bv. medicatie of specifieke verbanden). Bij je aanvraag en bij je eerste verzorging krijg je hierover meer info.