COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Ombudsdienst
Ondanks onze dagelijkse inzet om de hoogste kwaliteit te bieden in alle aspecten van onze zorgverlening, is een minder goede ervaring nooit uit te sluiten. Aarzel niet om dit met je verpleegkundige te bespreken. Ligt dat wat moeilijk? Neem dan contact op met een afdelingsverantwoordelijke of de administratieve dienst van jouw regio. Wanneer je liever een onafhankelijke bemiddelaar inschakelt, kan je een klacht indienen bij onze ombudsdienst.
Een klacht indienen
Heb je een klacht over de dienstverlening en de werking van het Wit-Gele Kruis? Of was er een incident tijdens het zorgproces dat tot schade heeft geleid of zou kunnen leiden? Meld het ons via dit formulier.
Een medewerker bedanken
Onze medewerkers geven dag in dag uit het beste van zichzelf. Wil je iemand bedanken, dan bezorgen wij jouw boodschap graag aan de persoon in kwestie. Die zal er ongetwijfeld van genieten!
Een suggestie doen
Heb je een voorstel om onze dienstverlening te verbeteren? Wij horen graag jouw ideeën! Geef ze door via onderstaande knop.
De ombudsvrouw of –man
De ombudsdienst is het centraal aanspreekpunt voor alle klachten. De ombudsvrouw of –man is een onafhankelijke medewerker die:
-
Informeert over de organisatie, werking en procedureregels van de ombudsdienst
-
Alle documenten en gegevens rond klachten in volle discretie beheert
-
De melder over de verdere mogelijkheden informeert wanneer geen oplossing bereikt kan worden
-
Intern aanbevelingen formuleert om te voorkomen dat klachten zich herhalen
-
Een jaarverslag opmaakt met een overzicht van het aantal klachten, het voorwerp ervan en het resultaat van de afhandeling
-
De klacht die je ons bezorgt via e-mail, webformulier, telefoon of brief, opvangt en registreert
-
De communicatie tussen de betrokken partijen tracht te herstellen
-
Vanuit een neutrale positie alle partijen ondersteunt bij het zoeken naar een oplossing
Jouw rechten en plichten
In België bepaalt de Wet betreffende de rechten van de patiënt welke je rechten zijn en hoe je ze kan uitoefenen. Ontdek je rechten in de 8 video’s van de FOD Volksgezondheid:
Als patiënt heb je natuurlijk niet alleen rechten, maar ook plichten. Je draagt zelf een verantwoordelijkheid in de relatie met je zorgverstrekker. Een goede zorgrelatie is noodzakelijk voor de kwaliteit van onze zorgverlening.