Stages vroedvrouwen
Stages vroedvrouwen

Stages voor vroedvrouwen

Een goede manier om Wit-Gele Kruis Limburg te leren kennen en van een job als vroedvrouw aan huis te proeven, is een stage lopen.

Hier vind je alles wat je moet weten om je stage in goede banen te leiden. 

De kraamdienst

De provinciale hoofdzetel van het Wit-Gele Kruis Limburg in Genk is de thuishaven van de kraamdienst. Van hieruit zorgen we voor de aansturing van de vroedvrouwen, de verwerking van de zorgen en alle administratie daarrond. Iedere vroedvrouw is daarbuiten nog apart verbonden aan een verpleegafdeling voor het ophalen van verpleegmateriaal en het indienen van dossiers.

 

Bekijk hier:

Vroedvrouw
Vóór de aanvang van je stage

Wat moet je doen voor aanvang van je stage?

 • In de stagegids vind je alle informatie over je stageperiode bij onze dienst. Deze moet je dan ook grondig doornemen! 
 • Via de hogeschool zal je jouw stageplanning ontvangen. Alvorens de stage van start gaat, neem je op voorhand telefonisch (089/360 085) contact op met de coördinator van het vroedvrouwenteam. Momenteel gaat de stagedag op de provinciale hoofdzetel niet door. Je krijgt telefonisch alle informatie over onze werking.
 • De avond voor de stage neem je contact op met de toegewezen vroedvrouw tussen 18u en 20u om de eerste stagedag concreet af te spreken. Je zorgt voor je eigen vervoer van en naar de locatie die tijdens het telefoongesprek werd afgesproken. 
 • Bekijk ook het functieprofiel van de vroedvrouw binnen het Wit-Gele Kruis. Wellicht kun je aan de hand van dit profiel een eerste aanzet voor je persoonlijke doelstellingen formuleren
Tijdens je stage
Vroedvrouw

Informatie die van belang is tijdens je stage

 • Als student werk je van maandag tot vrijdag tussen 8u en 18u. In principe worden de weekenden steeds vrij geroosterd. Indien er door de week echter te weinig uren gepresteerd worden, kan dit ingehaald worden op zaterdag na afstemming met de begeleidende vroedvrouw. Op zondag ben je steeds vrij.
 • Tijdens de eerste stagedag, voordat je samen met de vroedvrouw op ronde vertrekt, laat je haar de volgende documenten controleren op volledigheid, namelijk:
  • Ondertekend stagecontract
  • Ondertekende werkpostfiche
  • Geldige gezondheidsbeoordeling
  • Deze documenten moet je afgeven aan de vroedvrouw die ze vervolgens bezorgt aan de coördinator van het vroedvrouwenteam. Let op! Wanneer deze documenten niet in orde zijn, kan de stage niet van start gaan. 
  • Voor je eindevaluatie moet je je stage-ervaring bij ons evalueren. Hoe heb jij jouw stage ervaren, wat ging vlot, waar liep je tegenaan, …?  Deze vragenlijst wordt anoniem verwerkt. 
  Na je stage

  Elk jaar zijn wij op zoek naar afgestudeerde vroedvrouwen die graag tijdens de zomervakantie in juli en augustus vakantiewerk willen doen binnen ons team. Bij interesse kan je het sollicitatieformulier online invullen/ mailen naar de coördinator van het vroedvrouwenteam. Let op! Om aangenomen te worden moet je in het bezit zijn van het diploma vroedkunde en beschikbaar zijn zowel in juli als augustus.
   

  Ik wil me opgeven als vakantiewerker

  Nog vragen?

  Kathleen VanholenKathleen Vanholen

  Coördinator kraamdienst
  089-36 00 85
  kathleen.vanholen [at] limburg.wgk.be

  © 2023 Wit-Gele Kruis