Stages vroedvrouwen Stages vroedvrouwen

Stages voor vroedvrouwen

Een goede manier om Wit-Gele Kruis Limburg te leren kennen en van een job als vroedvrouw aan huis te proeven, is een stage lopen.

Hier vind je alles wat je moet weten om je stage in goede banen te leiden. 

De kraamdienst

De provinciale hoofdzetel van het Wit-Gele Kruis Limburg in Genk is de thuishaven van de kraamdienst. Van hieruit zorgen we voor de aansturing van de vroedvrouwen, de verwerking van de zorgen en alle administratie daarrond. Iedere vroedvrouw is daarbuiten nog apart verbonden aan een verpleegafdeling voor het ophalen van verpleegmateriaal en het indienen van dossiers.

 

Bekijk hier:

Foto vroedvrouw, baby en mama

Vóór de aanvang van je stage

Wat moet je doen voor aanvang van je stage?

 • In de stagegids vind je alle informatie over je stageperiode bij onze dienst. Deze moet je dan ook grondig doornemen! 
 • Via de hogeschool zal je jouw stageplanning ontvangen. Alvorens de stage van start gaat, neem je op voorhand telefonisch (089/360 085) contact op met de coördinator van het vroedvrouwenteam. Momenteel gaat de stagedag op de provinciale hoofdzetel niet door. Je krijgt telefonisch alle informatie over onze werking.
 • De avond voor de stage neem je contact op met de toegewezen vroedvrouw tussen 18u en 20u om de eerste stagedag concreet af te spreken. Je zorgt voor je eigen vervoer van en naar de locatie die tijdens het telefoongesprek werd afgesproken. 
 • Bekijk ook het functieprofiel van de vroedvrouw binnen het Wit-Gele Kruis. Wellicht kun je aan de hand van dit profiel een eerste aanzet voor je persoonlijke doelstellingen formuleren

Tijdens je stage

Informatie die van belang is tijdens je stage

 • Als student werk je van maandag tot vrijdag tussen 8u en 18u. In principe worden de weekenden steeds vrij geroosterd. Indien er door de week echter te weinig uren gepresteerd worden, kan dit ingehaald worden op zaterdag na afstemming met de begeleidende vroedvrouw. Op zondag ben je steeds vrij.
 • Tijdens de eerste stagedag, voordat je samen met de vroedvrouw op ronde vertrekt, laat je haar de volgende documenten controleren op volledigheid, namelijk:
  • Ondertekend stagecontract
  • Ondertekende werkpostfiche
  • Geldige gezondheidsbeoordeling
 • D​​​​eze documenten moet je afgeven aan de vroedvrouw die ze vervolgens bezorgt aan de coördinator van het vroedvrouwenteam. Let op! Wanneer deze documenten niet in orde zijn, kan de stage niet van start gaan.
 • Voor je eindevaluatie moet je je stage-ervaring bij ons evalueren. Hoe heb jij jouw stage ervaren, wat ging vlot, waar liep je tegenaan, …?  Deze vragenlijst wordt anoniem verwerkt.
Foto vroedvrouw, baby en mama

Na je stage

Ben jij afgestudeerd in je droomjob als vroedvrouw? Wil je alvast wat praktijkervaring opdoen alvorens verder te studeren of definitief het werkveld in te duiken? Wit-Gele Kruis Limburg is op zoek naar  enthousiaste en gedreven jobstudenten die als vroedvrouw aan de slag willen voor juli én augustus. 

Bij voorkeur deed je een goede eerstelijnsstage bij ons of in een andere vroedvrouwenpraktijk.
Geen ervaring in de eerstelijn? Dan nodigen we je uit voor een selectiegesprek met schriftelijke screening.

 

Ik wil me opgeven als vakantiewerker

 

Nog vragen?