Praktische informatie voor scholen Vlaams-Brabant

We willen studenten de kans bieden om kennis te maken met het mooie beroep van thuisverpleegkundige en zorgkundige. We geven je graag wat meer praktische informatie over onze stageplaatsen.

Wie is wie?

  • HR adviseur stages en welzijn: coördineert de stages binnen het Wit-Gele Kruis
  • Stagementor: begeleiding en vertrouwenspersoon binnen je afdeling. De stagementor contacteert je voor de start van je stage, stelt je planning op en doet je evaluaties met je stagebegeleider.
  • Duo-verpleegkundige: 1-op-1 begeleiding tijdens je stage

Stageplaats aanvragen

Via ons online boekingsprogramma kan je als school stageplaatsen aanvragen. Hiervoor heb je een account nodig. Vraag je account aan via stage@wgkvlb.be

Twee keer per jaar stellen we het programma open om stageplaatsen aan te vragen. We bezorgen deze data tijdig via e-mail. Overige beschikbare plaatsen kunnen we gedurende het schooljaar nog invullen.

Onze afdelingen

We hebben 12 verschillende afdelingen verspreid over de provincie. De studenten worden via de stagetool automatisch gekoppeld aan een afdeling aan de hand van de woon- of verblijfplaat van de student.

Elke afdeling heeft 1 à 2 stagementoren. Zij zijn het aanspreekpunt voor stagebegeleiders en studenten.

Welke stageplaatsen zijn er?

Voor wie?

  • verpleegkundigen in opleiding (HBO5 of bachelor)
  • zorgkundigen in opleiding
  • studenten HAIO (huisarts in opleiding)
  • studenten farmaceutische wetenschappen
  • master verpleeg- en vroedkunde

Kijkstage

De kijkstages beperken zich tot voormiddagrondes. Dit kan wel voor meerder opeenvolgende dagen. De namiddagen behouden we voor de studenten die vast stage doen bij ons.

 

Zorgstage (voor iedereen)

De ideale manier om ervaring op te doen in de wereld van de thuisverpleging. Als student ga je dagelijks op stap met de duo-verpleegkundige die je gaandeweg wegwijs maakt in alle aspecten van de job als thuisverpleegkundige. Samen met je stagementor sta je als student in voor de totaalzorg van de patiënt.

Totaalstage (2de en 3de Bachelor en HBO5)

Een totaalstage biedt een ideaal evenwicht tussen ervaring op het werkveld en een blik achter de schermen van onze organisatie. Het grootste deel van je stageperiode (80%) ga je op stap met een duo-verpleegkundige. De overige tijd (20%) leer je het reilen en zeilen achter de schermen kennen (patiëntenbesprekingen, overlegmomenten ...)

Contractstage (4de bachelor)

Tijdens een contractstage ga je als student mee op het werkveld (60%) en leer je de werking van onze organisatie beter kennen (40%) tijdens intern en extern overleg, inscholingen en expertises ... Aan de hand van je interesses vul je de stage grotendeels zelf in.

Vragen over stages? 

Lucas Van Snick 

HR adviseur stages en welzijn

stage@wgkvlb.be

0499 13 94 80