COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Praktische informatie voor scholen Vlaams-Brabant

We willen studenten de kans bieden om kennis te maken met het mooie beroep van thuisverpleegkundige en zorgkundige. We geven je graag wat meer praktische informatie over onze stageplaatsen.

0

Wie is wie?

  • Stagecoördinator: coördineert de stages binnen het Wit-Gele Kruis
  • Stagementor: begeleiding en vertrouwenspersoon binnen je afdeling. De stagementor contacteert je voor de start van je stage, stelt je planning op en doet je evaluaties met je stagebegeleider.
  • Duo-verpleegkundige: 1-op-1 begeleiding tijdens je stage
Welke stageplaatsen zijn er?
0

Voor wie?

  • verpleegkundigen in opleiding (HBO5 of bachelor)
  • zorgkundigen in opleiding
  • studenten HAIO (huisarts in opleiding)
  • studenten farmaceutische wetenschappen
0

Kijkstage

De kijkstages beperken zich tot voormiddagrondes. Dit kan wel voor meerder opeenvolgende dagen. De namiddagen behouden we voor de studenten die vast stage doen bij ons.

 

0

Zorgstage (voor iedereen)

De ideale manier om ervaring op te doen in de wereld van de thuisverpleging. Als student ga je dagelijks op stap met de duo-verpleegkundige die je gaandeweg wegwijs maakt in alle aspecten van de job als thuisverpleegkundige. Samen met je stagementor sta je als student in voor de totaalzorg van de patiënt.

0

Totaalstage (2de en 3de Bachelor en HBO5)

Een totaalstage biedt een ideaal evenwicht tussen ervaring op het werkveld en een blik achter de schermen van onze organisatie. Het grootste deel van je stageperiode (80%) ga je op stap met een duo-verpleegkundige.

De overige tijd (20%) leer je het reilen en zeilen achter de schermen kennen. Je volgt patiëntenbesprekingen mee, je neemt deel aan overlegmomenten, projectwerk ...)

0

Contractstage (4de bachelor)

Een contractstage heeft als bedoeling om een helikopterbeeld van onze organisatie mee te geven. Enderzijds ga je als student mee op het werkveld (60%). Anderzijds leer je de werking van onze organisatie beter kennen (40%).

Je krijgt de verantwoordelijkheid om deel te nemen aan intern en extern overleg, je mag deelnemen aan inscholingen en expertises, je mag taken opnemen met de adjunct-zorgkwaliteit ... Aan de hand van je interesses vul je de stage grotendeels zelf in.

powerpoint_contractstages.pdf

0

Vragen over stages? Neem contact op met:

Nathalie Govaerts 

Stagecoördinator

stage [at] wgkvlb.be

© 2019 Wit-Gele Kruis