100 meest gestelde vragen over borstvoeding 100 meest gestelde vragen over borstvoeding

Boekentip '100 meest gestelde vragen over borstvoeding'

23 augustus 2017
6 december 2023
Tip van de expert

Zit je ook met vragen over borstvoeding? Het boek '100 meest gestelde vragen over borstvoeding' bundelt correcte, onderbouwde antwoorden op dagdagelijkse borstvoedingsvragen van (aanstaande) ouders. Een heel handig naslagwerk, geschreven door ervaringsdeskundigen in samenwerking met lactatiekundigen.

Waarom dit boek?

Martine en Eva zijn geen lactatiekundigen of vroedvrouwen maar wel ervaringsdeskundigen met een missie. Tien jaar geleden begon hun avontuur. Hun eerste kindjes werden geboren en borstvoeding was een feit. Ze wisten op voorhand niet dat ze lang gingen voeden. Het was gewoon een natuurlijk proces, met vallen en opstaan.

Boekentip '100 meest gestelde vragen over borstvoeding'

Hun borstvoedingsperiode was een tijd om te koesteren en nooit meer te vergeten. In die periode bedachten ze de unieke en innovatieve borstvoedingsbeha ‘Mammae’ en richtten ze het bedrijf op, met daarnaast een sociale missie om borstvoeding te promoten.

De verhalen, mails en vragen stroomden binnen. Op testdagen met borstvoedende mama’s werden ervaringen gedeeld, tips gegeven, vragen gesteld, tranen geweend …In deze contacten viel het hen op hoe weinig er geweten is over borstvoeding en hoe jammer het is dat zo veel mama’s foute of onvolledige informatie krijgen en hierdoor niet starten of sneller afhaken met borstvoeding.

Elke vraag die ze kregen, legden ze voor aan een lactatiekundige en de korte antwoorden gaven ze door aan de mama’s. Dit op een eerlijke, correcte en vrolijke manier. Deze manier van werken bleek zo’n succes dat ze besloten om deze vragen te bundelen. Het borstvoedingsboek ‘100 meest gestelde vragen over borstvoeding’ werd geboren.

Koop het boek in de boekhandel of online via deze link.