Boek lezen Boek lezen

Boekentips voor mantelzorgers

4 april 2017
6 december 2023
Actua

Onze boekentips staan in het teken van de mantelzorger. Het eerst boek dat we aanraden 'Gesprekken voor(bij) de dood' gaat over de persoonlijke ervaringen van mantelzorger Nathalie. Het tweede boek is geschreven voor mantelzorgers die tips willen voor het zorgen voor een zieke thuis en in het ziekenhuis.

Boek Gesprekken voorbij de dood

Boekentip: Gesprekken voor(bij) de dood

Nathalie Fobe vertelt over wat het voor haar betekende om mantelzorger te worden toen haar moeder ongeneeslijk ziek werd. Ze schrijft over de momenten van (klein) geluk en verbondenheid, maar ook over het verdriet, de onmacht en de boosheid die je in zo’n situatie meemaakt. In haar boek vertelt ze over de laatste jaren met haar moeder, waarin ze samen streden voor het leven en tegen de dood, maar waarin ze elkaar ook dreigden te verliezen. Het boek bevat korte teksten die het midden houden tussen proza en poëzie.

Uitgeverij: WitSand

Boek Zieken(t)huis

Boekentip: Zieken(t)huis

In het boek worden tips aangereikt om thuis en in het ziekenhuis voor je zieke te zorgen. Marleen Dondeyne geeft een duidelijk antwoord op vele vragen en met creatieve en verfrissende ideeën maakt zij de zorg voor een dierbare toegankelijk voor de mantelzorger in ieder van ons. Het boek bevat tal van boeiende en ontroerende getuigenissen die illustreren hoe we goed voor elkaar kunnen zorgen.

Uitgeverij: Van Halewyck