Diabeteseducatie door thuisverpleegkundige Wit-Gele Kruis Diabeteseducatie door thuisverpleegkundige Wit-Gele Kruis

Help misverstanden over diabetes de wereld uit

9 november 2020
6 december 2023
Actua

Om iedereen te informeren en te sensibiliseren over het voorkomen, de oorzaken, de symptomen, de complicaties en de behandeling van diabetes, staat 14 november elk jaar in het teken van diabetes. En dat is ook nodig.

‘Diabetes is een zeldzame aandoening’ of ‘Je kan makkelijk genezen van diabetes’. Het zijn slechts twee voorbeelden van misverstanden die er over deze chronische aandoening bestaan. Jaarlijks stijgt het aantal diabetespatiënten immers wereldwijd. Het is belangrijk dat diabetespatiënten de juiste ondersteuning en opvolging krijgen. De thuisverpleegkundigen en diabeteseducatoren van het Wit-Gele Kruis kunnen de patiënten en hun mantelzorger hierin bijstaan.

14 november, wereld diabetes dag, staat elk jaar in het teken van diabetes om mensen te informeren en te sensibiliseren over het voorkomen, de oorzaken, de symptomen, de complicaties en de behandeling van diabetes.

De thuisverpleegkundigen en diabeteseducatoren van het Wit-Gele Kruis kunnen patiënt en mantelzorger bijstaan bij de juiste ondersteuning en opvolging