Vrouw leest boek Vrouw leest boek

Leestip: Dementie. Onze zorg

14 augustus 2018
6 december 2023
Actua

Mantelzorgers Elena de Ru en Elane Lazet delen in het boek ‘Dementie. Onze zorg’ ervaringen over hun geliefden die de diagnose dementie kregen en hoe zij mantelzorg op zich namen.

Cover boek 'Dementie. Onze zorg'

Dit boek is het realistische, tegelijk boeiende verhaal van mantelzorgers die met een bijzonder warm hart open vertellen over de onprettige maar zeker ook over de prettige ervaringen met hun geliefden die de diagnose dementie kregen. Het toont aan dat dementie het leven niet zomaar afsnijdt maar nog een hele tijd vele mogelijkheden biedt. Mantelzorgers mogen de moed niet verliezen. Dit boek wil hen daarbij helpen. Meteen geeft het ook professionele zorgverleners een inzicht in de wereld waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers vertoeven.

Beiden geboren in Nederland, emigreerde Elane Lazet op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten, Elena de Ru woont al vele jaren in Vlaanderen. De een zorgde voor haar moeder, de ander zorgt al lang voor haar man. De auteurs zijn nichten van elkaar.

Elane Lazet studeerde Engelse taal- en letterkunde, Elena de Ru is onderwijskundige. Ze kennen heel veel mensen met dementie en hun naasten van nabij. Over hun rijke ervaring als mantelzorger houden zij over de hele wereld voordrachten en workshops en schreven zij dit boek.