moeder en dochter moeder en dochter

Meer dan 860.000 mensen in België doen aan mantelzorg

22 juni 2017
6 december 2023
Actua

Op 23 juni is het de dag van de mantelzorger. Het ideale moment alle mantelzorgers die dag in dag uit paraat staan te bedanken.

Wat is een mantelzorger?

België telt meer dan 860.000 mantelzorgers, waarvan de grootste groep mantelzorgers vrouwen zijn. Een mantelzorger neemt op regelmatige basis de zorg op voor een hulpbehoevend individu in zijn directe omgeving. Daarbij is er naast een zorgrelatie ook sprake van een verwantschaps-, vriendschaps-, of buurrelatie tussen de zorgverlener en de zorgontvanger en is de zorgverlener niet professioneel bezig met de zorg. De mantelzorger zorgt er mee voor dat zorgbehoevende personen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Wat kan je doen?

Op 23 juni is het 'De dag van de mantelzorger', het ideale moment om je mantelzorger in de bloemetjes te zetten. Vergeet je mantelzorger niet en geef morgen een welverdiend complimentje. Mantelzorgers zijn onmisbaar! Daarom een welgemeende dankjewel aan alle mantelzorgers!

Je bent niet alleen!

Wij bundelden een aantal getuigenissen, patiëntenverhalen, tips ... i.v.m. met mantelzorg. Lees meer op deze themapagina over mantelzorg.