Man met personenalarm Man met personenalarm

Veilig en comfortabel thuis wonen? Ontdek de zorgcentrale

17 oktober 2018
6 december 2023
Tip van de expert

De Zorgcentrale van het Wit-Gele Kruis helpt je op verschillende manieren om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. Elke dag komen er nieuwe gezondheidsapps en aanbieders op de markt, maar het is onmogelijk om zelf de kwaliteit van al deze hulpmiddelen te beoordelen, laat staan te bepalen wat jij in jouw specifieke situatie precies nodig hebt. De Zorgcentrale is jouw meest betrouwbare aanbieder van intelligente zorgtechnologieën.

Het personenalarm

Een personenalarm is een systeem dat jou met 1 druk op de knop in verbinding brengt met onze Zorgcentrale. Die is de klok rond bereikbaar, dus ook op zon- en feestdagen. Via je vaste telefoonlijn of een toestel met simkaart, verbindt de draadloze en waterdichte hals- of polszender jou met onze Zorgcentrale. Een gespecialiseerde medewerker met zorgachtergrond schat je oproep met kennis van zaken in en zorgt voor de juiste opvolging en/of interventie. Dit kan betekenen dat één van je mantelzorgers verwittigd wordt, of dat we de hulpdiensten oproepen.

Wanneer je kiest voor het personenalarm met professionele hulpverlening, komt in geval van een noodoproep steeds een Wit-Gele Kruisverpleegkundige bij je langs. Je eigen thuisverpleegkundige kan de dienstverlening en eventuele parameters uit de Zorgcentrale mee opvolgen en ingeschakeld worden wanneer nodig. In de meeste gevallen volstaan een stopcontact en een telefoonaansluiting om via een personenalarm op onze Zorgcentrale aangesloten te worden. Een medewerker komt het meldtoestel plaatsen en bezorgt je de draadloze en waterdichte hals- of polszender met alarmknop. Waar je je ook in huis bevindt, de zender heeft voldoende bereik om alarm te kunnen slaan. Als je geen vaste telefoonlijn hebt, kan je het personenalarm via een toestel met simkaart gebruiken.

Met je personenalarm op pad

Voor wie graag de wereld intrekt, is er het mobiele personenalarm. Ook wanneer je op stap bent, kom je, dankzij de geïntegreerde simkaart en gsm-verbinding, met één druk op de knop in contact met onze Zorgcentrale. Het toestel is namelijk uitgerust met gps en kan zo overal in Europa je locatie bepalen. En zelfs de regen hoeft je niet tegen te houden: het mobiele personenalarm is spatwaterdicht!

Test … test …

Je hoeft echt niet bang te zijn om de knop van je (mobiel) personenalarm per ongeluk in te drukken. Integendeel, we moedigen iedereen aan om het systeem regelmatig eens te testen, zo ben je steeds zeker dat alles naar behoren werkt. Bovendien raak je vertrouwd met de werking ervan en zal je bijgevolg niet aarzelen om alarm te slaan wanneer het echt nodig is.

Wist je dat …

… je geen patiënt bij het Wit-Gele Kruis hoeft te zijn om een beroep te kunnen doen op onze Zorgcentrale? We geven iedereen de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Zo hoeven mantelzorgers en familieleden zich geen zorgen te maken, want hun naaste wordt van nabij opgevolgd door de Zorgcentrale.

Medewerker zorgcentrale

Dankzij onze Zorgcentrale

  • geniet je langer van het comfort van je eigen woonomgeving
  • ben je altijd veilig, zelfs in een noodsituatie
  • zijn je naasten en familieleden gerust over je welzijn
  • kan je dag en nacht, 7 dagen op 7, rekenen op assistentie
  • blijf je zelfredzaam, met ondersteuning waar en wanneer jij die nodig hebt

Enkele voorbeelden van zorgtechnologieën die het Wit-Gele Kruis aanbiedt:

  • (mobiel) personenalarm
  • sleutelkastje
  • medicatiedispenser
  • CO-, rook- of watermelder
  • dwaaldetectie

Kijk op https://www.witgelekruis.be/alarm-en-zorgcentrale voor welke hulpmiddelen er momenteel in jouw provincie beschikbaar zijn en hoe je ze kan aanvragen. Je kan dit natuurlijk ook bespreken met je thuisverpleegkundige.