sportbeha    sportbeha

Waarom een sportbeha belangrijk is

10 mei 2016
6 december 2023

Een sportbeha vangt 74 % van beweging op tijdens het sporten. Bij een normale beha bedraagt dit slechts 38 %.

Schokken reduceren

Een sportbeha reduceert de impact van schokken tijdens het sporten. Dit geldt zowel voor vrouwen met grote als met kleine borsten! Een sportbeha houdt de borsten op hun plaats zonder ze plat te drukken. 

Doorhangen voorkomen 

Omdat de borst geen spieren bevat, bewegen de borsten tijdens het sporten mee met het lichaam. Daardoor wordt het bindweefsel in de borst uitgerekt, en gaan de borsten doorhangen. Dit is niet meer te herstellen. 

Extra ondersteuning tijdens de genezing

Een sportbeha, liefst met voorsluiting, kan voor fixatie en extra ondersteuning zorgen tijdens het genezingsproces. Bijvoorbeeld bij vrouwen met een borstaandoening waarbij een operatie noodzakelijk is of vrouwen die een cosmetische operatie hebben ondergaan.

Tips voor de juiste sportbeha

  1. Welk model?

    Sportbeha’s bestaan uit speciale stoffen die het zweet snel kunnen afvoeren en de huid opdrogen. Vrouwen met een grote boezem zoeken het best naar een model met brede bandjes die samenkomen op de rug.

  2. Test je sportbeha door te springen

    Om na te gaan of je de juiste beha hebt gevonden steek je je armen in de lucht. De sportbeha mag dan niet naar boven schuiven en bij het springen is het belangrijk dat je borsten voldoende ondersteund worden. Voor goed advies hierover kun je terecht bij gespecialiseerde verkoopsters.