Foto opening Aalter Foto opening Aalter

Burgemeester De Crem opent nieuwe Wit-Gele Kruis-locatie in Aalter

Oost-Vlaanderen

Op 23 november opende Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen officieel de deuren van haar nieuwe teamlocatie in Aalter, en dat in aanwezigheid van burgemeester Pieter De Crem en lokale zorgpartners. Het gebouw aan de Lostraat is de uitvalsbasis voor de 30 verpleeg- en zorgkundigen van teams Aalter en Knesselare-Ursel en werd volledig in de nieuwe warme huisstijl ingericht.

Lokale verankering

“Onze vroegere locatie in de Stationsstraat 12 voldeed niet meer aan onze eisen,” vertellen Sofie Teerlinck en Evy Blomme, respectievelijk teamcoach en planningscoach in Aalter. Ook team Knesselare-Ursel, die ook onder hun hoede zit, verhuist mee. De teamlocatie in de Rozestraat in Knesselare-Ursel sloot reeds de deuren in augustus. “Het nieuwe gebouw is voorzien van alle moderne comfort, zowel om medisch materiaal te stockeren als om efficiënt met onze teams te overleggen. We komen er samen voor patiëntenbesprekingen, teamoverleg en opleidingen. Blikvanger is trouwens een kamerbrede foto van het kasteel van Poeke,” lacht Sofie. “Lokale verankering is voor ons cruciaal. Dat mag zowel in ons gebouw te zien zijn als daarbuiten. Dankzij onze centrale ligging bouwt Wit-Gele Kruis immers ook zichtbaar mee aan het zorgende hart van de gemeente  Aalter.“Warme winterontmoeting voor patiënten

Om ook patiënten en mantelzorgers kennis te laten maken met de nieuwe Wit-Gele Kruis-locatie organiseren de Aalterse verpleeg- en zorgkundigen een warme winterontmoeting. Op 20 december van 13u30 tot 16u30 gooien ze deuren open en kan je er terecht voor een infosessie over valpreventie, krijg je uitleg over het aanbod van zorgcentrale Gerust, en kan je genieten van gebak en koffie.

Vacatures in de regio

Beide teams zoeken nog versterking. Zowel in team Aalter als team Knesselare-Ursel is er ruimte voor een extra thuisverpleegkundige met (minstens) 4/5e tewerkstelling. In Aalter staat ook nog een deeltijdse vacature open. Wie de nieuwe teamlocatie in Aalter als uitvalsbasis wil, kan solliciteren via de website www.witgelekruis.be/jobs.

Lokaal zorgnetwerk

Burgemeester Pieter De Crem knipte officieel het lint door van de nieuwe locatie. “Wit-Gele Kruis ligt mij nauw aan het hart, al van kleinsaf. Ik herinner mij nog de 2 PK’tjes! Maar we kijken naar de toekomst. Vanuit het gemeentebestuur proberen we de zorg waar mogelijk te ondersteunen, bijvoorbeeld door de parkeerkaarten voor zorgverstrekkers.” Niet enkel de gemeente werd uitgenodigd, maar ook de lokale zorgpartners. “De relatie met onder meer huisartsen en sociale diensten is voor ons van cruciaal belang om de patiënten kwaliteitsvolle zorg te garanderen. Enkel een doorgedreven samenwerking met alle partners kan ervoor zorgen dat we voor iedereen blijvend een oplossing kunnen voorzien,” aldus Wim Allemeersch, algemeen directeur.

PraktischAdres: Lostraat 39 – 9880 Aalter

Terug naar overzicht