Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

De zorgcentrale staat 24u/7d voor de patiënt klaar

30 januari 2018
zorgcentrale

Ziekte en beperkingen gaan niet met vakantie en houden geen rekening met kantooruren. Voor onze patiënten willen we optimaal bereikbaar en inzetbaar zijn. Patiënten en mantelzorgers kunnen het Wit-Gele Kruis via de zorgcentrale 24u op 24u bereiken. Dringende oproepen - denk aan een losgekomen afdekplaat van een stoma of een patiënt die zich heeft bevuild - worden opgevolgd door het continuïteitsteam. Ook hulpmiddelen zijn de klok rond uitleenbaar en eventueel snel leverbaar. En voor wie vaak alleen is en een verhoogd valrisico heeft, kan het personenalarm een veilig steuntje in de rug zijn. Zelfs als je niet beschikt over voldoende eigen mantelzorgers om na een melding te komen kijken.

Telefoon- en alarmcentrale

In onze centrale worden telefoon- en alarmoproepen dag en nacht beantwoord door verpleegkundigen. Vanuit hun expertise kunnen zij een gepaste opvolging aan elke oproep koppelen. Als arts verkies je best het nummer 0800-30 880 boven het algemene nummer 089-30 08 80: wij beantwoorden jouw vraag prioritair.

Wie naar zijn of haar lokale afdeling belt, wordt na de kantooruren eenvoudig met de centrale doorverbonden.

Personenalarm (PAS) met uitbreiding ‘professionele hulpverlening’

Het personenalarm heeft als ondersteuning voor patiënten en mantelzorgers zijn sporen verdiend. De ervaring leert dat heel wat oudere patiënten wel baat zouden hebben bij een personenalarm maar niet kunnen terugvallen op voldoende mantelzorgers om een eventuele alarmoproep op te volgen. Men heeft geen kinderen, ze wonen te veraf of zijn o.w.v. beroepsredenen onvoldoende beschikbaar.

Ook hiervoor is er een oplossing: je kan je abonneren op een extra dienstverlening, het personenalarm met professionele hulpverlening. Dit betekent dat, na een alarmoproep, een Wit-Gele Kruisverpleegkundige ter plaatse komt in plaats van een mantelzorger.

Het personenalarm kan bovendien uitgebreid worden met verschillende slimme detectoren zoals een valdetector of een rookdetector.

Meer info »

Hulpmiddelen

Het aanbod hulpmiddelen van onze uitleendienst is divers (alternating matrassen, ziekenhuisbedden, looprekken, krukken …) Materialen zijn 24u/24 en 7d/7 beschikbaar. Je kan hulpmiddelen zelf bij het Wit-Gele Kruis afhalen of telefonisch bestellen op 089-30 08 80. Grote hulpmiddelen kunnen door ons aan huis geleverd worden. In dringende gevallen kan dat binnen de 6u gebeuren.

Meer info »

Continuïteitsteam (C-team)

Het gebeurt dat een patiënt plots of dringend een zorg nodig heeft en zijn of haar vaste verpleegkundige is op dat ogenblik niet in de mogelijkheid om dit meteen op te nemen. Dan schakelen we één van onze C-teams in.

Het C-team vangt ook zorgen buiten de reguliere uren op. Een patiënt die door omstandigheden tussen 21u en 7u zorg nodig heeft, kan op het C-team rekenen. Verdeeld over onze provincie zijn er 6 C-teams. Zo kunnen zij op elk moment van de dag, op eender welke dag, snel ter plaatse zijn.

Meer info?

Meer info vind je op deze pagina of neem contact op met de afdeling in jouw buurt of rechtstreeks met de zorgcentrale via het nummer 0800-30 880.

 

Bekijk ook

Personenalarm

Personenalarm

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en je toch veilig en gerust voelen? Dat kan met een personenalarm. In een noodsituatie kom je met één druk op de knop in contact met onze zorgcentrale, die de gepaste interventie organiseert. Onze zorgcentrale heeft ook oog voor preventie, nazorg en begeleiding.

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Kleine en grote hulpmiddelen maken jouw dagelijks leven gemakkelijker. Ook je mantelzorger en zorgverlener hebben er baat bij.

Personenalarm en zorgcentrale

Altijd iemand die klaarstaat als het echt nodig is, dat is de Zorgcentrale. Met een personenalarm ben je slechts één druk op de knop verwijderd van onze verpleegkundigen. Zo is je veiligheid op elk moment gegarandeerd.

© 2019 Wit-Gele Kruis