Enkele collega's van het Wit-Gele Kruis samen met andere deelnemers van het E-Sarc project Enkele collega's van het Wit-Gele Kruis samen met andere deelnemers van het E-Sarc project

Deelname aan het Europees project E-Sarc

West-Vlaanderen

Wanneer je ouder wordt vermindert je spiermassa en spierkracht. Dit kan leiden tot functieverlies en een verminderde kwaliteit van leven. In dat geval wordt er gesproken van sarcopenie.

Sarcopenie is nog maar recent door de WHO erkend als ziekte. Het is een veelvoorkomend probleem bij ouderen en personen met chronische ziekten. Daarom is er ook meer nood aan kennis en vaardigheden om sarcopenie vroegtijdig te herkennen en gepaste interventies voor te stellen.

Bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen zijn we ons bewust van deze uitdaging en daarom nemen enkele collega’s deel aan een Europees project om een training op maat te ontwikkelen over sarcopenie voor zorgverleners. Door kennis uit te wisselen en krachten te bundelen met andere organisaties in Europa,  kunnen we samenwerken om sarcopenie te voorkomen en behandelen, én kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van onze patiënten.



Het project loopt i.s.m. Vives Hogeschool, Epos en de Europese Unie.

     

Terug naar overzicht