Gouden Qualicor-label bekroont kwaliteitsvolle en veilige zorg

Op maandag 10 januari ontving Wit-Gele Kruis Limburg opnieuw het gouden label van Qualicor Europe, een accreditatie voor kwaliteitsvolle en veilige zorg. Het auditorenteam van Qualicor was onder andere onder de indruk van de samenwerkingen tussen interne medewerkers, maar ook van de multidisciplinaire samenwerking en de netwerking over de grenzen van de eerstelijn.

Qualicor Europe

Qualicor Europe is een onafhankelijke, internationaal erkende toetsingsorganisatie binnen de zorg. Om het kwaliteitslabel te behalen werd onze organisatie in november vier dagen lang gecontroleerd en geëvalueerd door auditoren. Ze beoordeelden op basis van standaarden en normen in welke mate Wit-Gele Kruis Limburg kwaliteitsvolle en veilige zorg aanbiedt aan haar patiënten. Alle niveaus en diensten werden onder de loep genomen. De auditoren hadden gesprekken met een tal van medewerkers en patiënten. Daarnaast vergezelden ze medewerkers op ronde. Enkele voorbeelden van standaarden die ze toetsten zijn de naleving van handhygiëne en het zorgvuldig bijhouden van het patiëntendossier.

Lof over multidisciplinaire samenwerking

100% over de hele lijn: een ongeziene score! Hiermee werden we voor de tweede maal bekroond met het gouden label voor kwaliteitsvolle en veilige zorg.  Niet alleen roemden de auditoren de open cultuur en de mensgerichteid van de zorg, maar ook de multidisciplinaire samenwerking en de netwerking over de grenzen van de eerste lijn heen lieten een sterke indruk na op het auditteam. 

Kwaliteit is geen toeval

De overheid verplicht geen enkele zorgorganisatie een kwaliteitslabel te behalen. Maar een door een onafhankelijke instantie toegekende accreditatie geeft duidelijkheid. Duidelijkheid over de normen waaraan jouw zorg voldoet. Duidelijkheid over een uniforme aanpak. 

Het streven naar kwaliteitsvolle en veilige zorg stopt niet bij het behalen van het kwaliteitslabel.  Kwaliteit is geen toeval. We blijven alert en gaan door met interne audits, opvolging van indicatoren, tevredenheidsmetingen en bereiden ons alvast voor op de volgende accreditatieronde!

Terug naar overzicht