Huisartsen nemen deel aan infosessie en skillslab

Limburg

Wit-Gele Kruis Limburg woonde de vergadering van de  lokale kwaliteitsgroep (LOK) huisartsen Beringen, Lummen en Tessenderlo van oktober bij. We lichtten onze missie en visie toe en zoomden in op onze werking. Daarnaast organiseerden we een skillslab waarbij de huisartsen konden oefenen op infuustherapie en bloedafnames. De aanwezige prikverpleegkundige gaf tips and tricks bij deze handelingen.

Werking Wit-Gele Kruis

Tijdens de bijeenkomst stonden we stil bij onze missie, visie en werking. “Onze corebusiness is goed gekend bij huisartsen. De bijkomende ondersteunende activiteiten die we als organisatie kunnen bieden in samenwerking met de huisartsen verdienen nog wat extra aandacht”, zegt Steve Schepers, adjunct-hoofdverpleegkundige afdeling Beringen-Leopoldsburg. “De aanwezige huisartsen vonden het een meerwaarde dat we onze troeven zoals de praktische organisatie van bloedafnames en intraveneuze therapie aan huis, de gespecialiseerde werking via referentieverpleegkundigen en de continue ondersteuning die het Wit-Gele Kruis kan bieden aan de huisarts nog eens op een rijtje zetten.” 

Skillslab 

Gespecialiseerde collega’s richtten ook een skillslab in en gaven een demonstratie van enkele technische verpleegkundige verstrekkingen zoals bloedafnames, katheterzorg en infuustherapie. De huisartsen kregen de kans om deze technieken op te frissen en in te oefenen met een oefenarm, infuusstaander en ander demomateriaal.

Interesse?

We zetten graag verder in op deze zinvolle contactmomenten met huisartsen. Heb je interesse in een soortgelijke sessie binnen je eigen lokale kwaliteitsgroep of huisartsenkring? Neem dan contact op met je lokale afdeling of met domeincoördinator netwerk, Nele van Meer. Samen bekijken we welke inhoudelijke accenten we leggen tijdens de sessie.

Nele van Meer

Domeincoördinator netwerk

nele.vanmeer@limburg.wgk.be

T. 089-36 00 74

Terug naar overzicht