COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Kortingsactie Lannoo

19 januari 2017

Op de onderstaande drie boeken biedt LannooCampus een korting van 15% aan. Surf naar www.lannooshop.be/thuisverpleging en tik in het winkelmandje de kortingscode 'thuisverpleging' in.

1. Herstel in de praktijk

Psychisch kwetsbare personen beter ondersteunen

De geestelijke gezondheidszorg is volop in verandering. Er is een verschuiving aan de gang van residentiële zorg naar gemeenschapszorg die ook de directe leefomgeving van psychisch kwetsbare mensen betrekt. Deze ontwikkeling vraagt een andere benadering van personen met psychische aandoeningen, hun naasten en gezondheidsprofessionals. Herstel in de praktijk legt uit wat deze vernieuwing precies inhoudt, en bespreekt aan de hand van concrete voorbeelden hoe een vertrouwelijke benadering in de geestelijke gezondheidszorg een verrijkend en vooral sterker herstelproces oplevert.

Auteurs: Luc Van HuffelPascale JamoulleEmmanuel Nicolas

Uitgeverij: Uitgeverij LannooCampus, prijs: € 19,99 – 152 blz – ISBN 9789401421515

2. Burn-out in de zorg

Wat je moet weten

Komt burn-out vaak voor in de zorg? Hoe herken en voorkom je mentale en fysieke symptomen? Wat kan verbeteren aan preventie, ondersteuning en re-integratie?

Als zorgverlener vaststellen en toegeven dat je eronderdoor dreigt te gaan, vraagt inzicht en moed. Het stigma op burn-out is nog steeds groot, ook in de zorg. Zorgverleners cijferen zich bovendien gemakkelijk weg om voor hun patiënten te zorgen. De illusie dat alles wel vanzelf zal overgaan, leeft ook bij zorgverstrekkers.

Burn-out is echter meer dan vermoeidheid. Het gaat om emotionele uitputting, depersonalisatie en een gevoel van verminderde persoonlijke bekwaamheid. Iedereen kan slachtoffer worden. Maar er is ook goed nieuws: burn-out is behandelbaar.

Dit boek bekijkt burn-out in de zorg op een andere manier en koppelt getuigenissen van slachtoffers aan de inzichten van experten. Naast praktijkgerichte individuele tips bevat het bovendien concrete aandacht voor wat zorgorganisaties zelf kunnen doen. Want om dit probleem aan te pakken, is er meer nodig dan 'een beetje rust'.

Auteurs: Gorik KaesemansElke Van HoofLode GodderisErik Franck

Uitgeverij: Uitgeverij LannooCampus, prijs: € 24,99 – 208 blz – ISBN 9789401428996

3. Zorgen voor zieke ouderen tot het einde

Levensverhalen van zieke ouderen, inspiratie voor hulpverleners

Oudere mensen hebben een rijk gevuld leven achter de rug en dragen een schat aan verhalen met zich mee. Wanneer deze ouderen ernstig ziek worden en het levenseinde nadert, kunnen die levensverhalen een krachtig kompas en houvast bieden voor hun zorgverleners.

Zorgen voor zieke ouderen tot het einde focust op belevingen van ouderen en mantelzorgers rond ziekte, zorg en zorgplanning aan het levenseinde, geeft mogelijke reacties van zorgverleners weer, biedt tips om rekening te houden met de belastbaarheid van mantelzorgers en geeft een extra duw in de rug om de essentie van zorg terug te vinden.

Het boek richt zich tot iedereen met interesse voor geriatrische, oncologische en palliatieve zorg, o.a. verpleegkundigen, psychologen, docenten, onderzoekers, beleidsmakers en studenten.

Auteurs: Cynthia SendenKaren VersluysRuth PiersMieke GrypdonckNele Van Den Noortgate

Uitgeverij: Uitgeverij LannooCampus, prijs: € 24,99 – 144 blz – ISBN 9789401421539

 

 

* De onderstaande drie boeken werden opgenomen in het maart 2017-nummer van Thuis Verplegen.

* Deze actie is alleen geldig via LannooShop en niet cumuleerbaar met andere acties.

© 2019 Wit-Gele Kruis