Mobiliteitsoplossing Hasseltse binnenstad: op ronde met de e-bike

Limburg

Omwille van mobiliteitsproblemen zijn patiënten in de binnenstad van Hasselt moeilijk bereikbaar. Zorgverleners verliezen veel tijd vanwege drukte en parkeerproblemen. Wit-Gele Kruis Limburg stelt daarom elektrische fietsen beschikbaar voor medewerkers in de binnenstad. 

Proefproject elektrische fietsen

“In de eerste fase van het project krijgen twaalf medewerkers naast hun auto een elektrische fiets, die ze mogen gebruiken voor dienstverplaatsingen enprivé”, zegt adjunct-directeur Peter Borgs. Onderhoud, pechverhelping en uitrusting zoals een helm zijn allemaal inbegrepen. 

Sneller, minder stress en meer beweging

De eerste resultaten van het project zijn alvast positief. Niet alleen zijn onze collega’s sneller bij hun patiënten, ze ervaren minder stress door het verkeer en het tekort aan parking. Ze bewegen meer en genieten van de buitenlucht. 

Patiënt in Hasselt?

Zoekt jouw patiënt nog een verpleeg- of zorgkundige in gemeente Hasselt? Verwijs hem/haar door naar Wit-Gele Kruis afdeling Hasselt-Oost of Hasselt-West. 

Voor inwoners van Banneuxwijk, de binnenstad, Godsheide, Hollandsveld, Katharinawijk, Kiewit, Kuringen-Heide, Rapertingen, Wimmertingen

Wit-Gele Kruis afdeling Hasselt-Oost

011-22 58 68

hasselt-oost@limburg.wgk.be

Voor inwoners van H. Hartwijk, Kuringen, Kermt, Runkst, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie, Sint-Lambrechts-Herk, Ter Hilst

Wit-Gele Kruis afdeling Hasselt-West

011-25 31 47

hasselt-west@limburg.wgk.be

Terug naar overzicht