Negatieve druktherapie in thuiszorg Negatieve druktherapie in thuiszorg

Negatieve druktherapie in de thuiszorg

Limburg

In de zomerperiode van 2019 startten we met een project rond negatieve druktherapie in de thuiszorg. Het doel van het project was om, over een periode van 18 maanden, zowel de beleving als de de financiële impact van de negatieve druktherapie in de thuiszorg te bekijken voor de patiënt en de thuisverpleegkundige. 

Inclusies tot eind april 2021

Door toedoen van de coronacrisis is dit project 2 maal verlengd. Patiënten kunnen, onbeperkt, geïncludeerd worden tot en met eind april 2021. Een 70-tal patiënten werd al behandeld met deze therapie waarbij de behandeling maximaal 21 dagen duurt en volledig wordt terugbetaald voor de patiënt.

Samenwerking met alle thuisverpleegkundigen

Ons team van referentieverpleegkundigen wondzorg werkt in dit project samen met alle partners in de thuisverpleging, zowel zelfstandig verpleegkundigen als organisaties. We werken op een professionele manier samen om gefundeerde kwaliteitsvolle zorg te kunnen geven aan patiënten. Via bedside teachings in het kader van het project geven we ook kennis door aan alle thuisverpleegkundigen.

Meer info

Wil je meer info over dit project of wil je weten of dit voor een van jouw patiënten zinvol zou kunnen zijn? Dan kan je steeds terecht bij Kristel Schols (domeincoördinator wondzorg) op het nummer: 089-36 00 73.

Terug naar overzicht