Personenalarm Gerust

Limburg

Met een personenalarm van Gerust blijven jouw patiënten langer en veiliger thuis wonen. Jouw patiënt is thuis of op verplaatsing slechts één knop verwijderd van de hulp van mantelzorgers, Wit-Gele Kruis of andere hulpdiensten. 

Snel gepaste hulp

Gerust is de grootste zorgcentrale van Vlaanderen en is 24/7 bereikbaar. Zodra de zorgcentrale een alarmoproep binnenkrijgt, schatten medewerkers de situatie in, zorgen ze voor een eerste opvolging en schakelen ze mantelzorgers en indien nodig andere hulpdiensten in.

Geen of onvoldoende mantelzorgers?

Heeft de abonnee geen of onvoldoende mantelzorgers die in nood snel langs kunnen komen? Via Gerust kan je professionele hulpverlening inschakelen. Hiervoor werkt Gerust samen met het Wit-Gele Kruis. Wit-Gele Kruis Limburg zorgt dat er 24/7 verpleegkundigen beschikbaar zijn voor binnenkomende alarmoproepen.

Personenalarm

Personenalarm via vaste telefoonlijn of personenalarm via simkaart

De abonnee heeft thuis een basisstation en draagt een zender rond de pols of hals. Via één druk op de knop kan de abonnee de noodcentrale contacteren. Dit systeem is handig voor personen die voornamelijk thuis blijven.

Mobiel personenalarm

Verlaat de patiënt regelmatig de woning? Dan is het mobiele personenalarm een gepaste oplossing. De abonnees kunnen het alarm overal meenemen terwijl zijn/haar locatie altijd getraceerd kan worden. Worden ze onwel of zijn ze gevallen? Dan kunnen ze alarm slaan. Bij een alarmoproep ontvangt de zorgcentrale de gps-coördinaten en nemen ze contact op met een mantelzorger of een hulpverlener. Mantelzorgers kunnen ook altijd bekijken waar de abonnee zich bevindt.

Dementerende patiënten

Het mobiel personenalarm is ook nuttig bij (beginnend) dementerende patiënten. Wanneer hij/zij dwaalt of wegloopt kan je hem/haar terugvinden. Via ‘geofencing’ is het mogelijk om een oppervlakte virtueel af te bakenen. Als de abonnee zich buiten de aangegeven regio bevindt, wordt er automatisch alarm geslagen bij de mantelzorgers en zorgcentrale.

Samenwerking CM en Wit-Gele Kruis

Het Wit-Gele Kruis heeft al jarenlang ervaring met een zorgcentrale die 24/7 beschikbaar is en die focust op preventie. Op 1 januari 2022 bundelden CM en het Wit-Gele Kruis hun krachten in een nieuwe zorgcentrale om de dienstverlening van het personenalarm verder te ontwikkelen. Deze kreeg als naam Gerust. 

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via  info@gerustzorgcentrale.be.

Ken je geïnteresseerde patiënten? Voor meer informatie, prijzen of een aanvraag kunnen ze terecht op de website of op het nummer 0800 8 55 22.

 

Terug naar overzicht