Nieuwe voorzitter Piet Vanthemsche Nieuwe voorzitter Piet Vanthemsche

Piet Vanthemsche officieel aanvaard als nieuwe voorzitter van Wit-Gele Kruis van Vlaanderen

Vanaf 1 januari 2016 gaat Piet Vanthemsche aan de slag als voorzitter van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen. Dat is in de nieuwe raad van bestuur van 19 november 2015 beslist.

De Federatie van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen is de koepelorganisatie van de vijf autonome provinciale Wit-Gele Kruisverenigingen, die elk als marktleider actief zijn in de thuisverpleging en ondersteunende dienstverlening aanbieden aan zorgbehoevende patiënten en hun mantelzorgers. De Federatie ijvert voor een kwaliteitsvolle thuisverpleging. En realiseert dit via o.a.:

  • vertegenwoordigingswerk en onderhandelingen bij diverse overheden en instanties
  • het formuleren van aanbevelingen rond kwaliteit van zorg en arbeidsvoorwaarden
  • het organiseren van overlegplatforms o.m. op bestuurs- en directieniveau
  • het verzekeren van de vereiste informatie-uitwisselingen
  • het formuleren van standpunten
  • het goed beheer van de middelen vereist voor deze taken
  • het realiseren van innoverend en ondersteunend wetenschappelijk onderzoek in de thuisverpleging of de eerstelijnsgezondheidszorg.

Vernieuwde visie

In zijn professionele loopbaan heeft Piet Vanthemsche ruim blijk gegeven van sterk leiderschap in diverse belangrijke functies. Als bemiddelaar en onderhandelaar weet hij telkens de doelstellingen helder en concreet te formuleren en te verwezenlijken. Achter deze doelgerichte manager en bestuurder hebben wij een zeer sociaal ingesteld persoon leren kennen. Iemand die maatschappelijke relevantie verzoent met de specificiteit van het individu en gepaste aandacht heeft voor de op maat van mensen uit te werken oplossingen in de zorg. Hij is van huis uit vertrouwd met de eigenheid van het verpleegkundig beroep. In de voorbereidende gesprekken werd snel duidelijk dat hij het belang van de snel evoluerende thuiszorg – in het bijzonder de thuisverpleging – naar waarde en belang weet in te schatten.

Piet Vanthemsche is ook een echte netwerker die zijn eigen medewerkers en organisaties weet af te stemmen met de stakeholders en iedereen weet te stimuleren tot samenwerking. Daarnaast is hij een betrouwbare leider in moeilijke of snel wijzigende omstandigheden en sectoren.

Wie?

Piet Vanthemsche is dierenarts van opleiding. Na zes jaar activiteit als praktijkdierenarts trad hij in dienst bij de veterinaire diensten van het Belgische Ministerie van Landbouw. Later ging hij aan de slag als senior manager bij het Ministerie van Landbouw en het Kabinet van de Minister van Landbouw in België. Vervolgens bouwde hij in 2000 een zelfstandig adviesbureau uit. Van 2002 tot 2007 vervulde Piet Vanthemsche verschillende managementopdrachten voor de Federale overheid. In 2007 stapte Piet Vanthemsche over naar de Boerenbond waar hij begon als ondervoorzitter. Van maart 2008 tot november 2015 was hij voorzitter van de organisatie alsook voorzitter van de MRBB Holding. Piet Vanthemsche bekleedt ook verschillende bestuursmandaten.

Het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen kijkt uit naar de toekomst van de thuisverpleging en de eerstelijnszorg onder het leiderschap van de nieuwe voorzitter.

Informatie is te bekomen via directie@vlaanderen.wgk.be of bij de algemeen coördinator, Hendrik Van Gansbeke, via GSM 0474/995183

Terug naar overzicht