Samensmelting afdelingen 2024

Leestijd (in minuten)
5 minuten
Limburg

In 2024 vinden er vier samensmeltingen plaats tussen afdelingen: de 2 Hasseltse afdelingen met het wijkteam van Herk-de-Stad, Lummen en Beringen, Heusden-Zolder en Houthalen én de 3 Genkse afdelingen. Zo verkleinen we om te vergroten: kleine lokale wijkteams over heel Limburg met als uitvalsbasis grote afdelingen.

Maart: Hasselt en Herk-de-Stad

Hasselt-West en Hasselt-Oost zijn de eerste afdelingen die in 2024 samengaan. Vanaf maart vormen ze de afdeling Hasselt met als thuisbasis de locatie net naast de Grote Ring van Hasselt, het vroegere Hasselt-Oost. Ook het wijkteam van Herk-de-Stad valt vanaf begin maart onder afdeling Hasselt. Op termijn komen ook de afdeling van Diepenbeek en de wijkteams van Alken en Zonhoven er nog bij. 

Mei: Lummen en Beringen

De afdelingen Lummen en Beringen smelten samen. Hun uitvalsbasis wordt de huidige locatie van afdeling Beringen. 

September: Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren

In september verhuist afdeling Heusden-Zolder naar afdeling Houthalen-Helchteren. De afdeling Houthalen-Helchteren verhuisde begin dit jaar van de Vredelaan naar de Lakerweg.

Najaar: Genk

De collega’s van onze Genkse afdelingen ronden 2024 af. De 3 Genkse afdelingen worden samengevoegd met als tijdelijke locatie de huidige afdeling Genk-Centrum.

Verkleinen om te vergroten

Met kleine lokale wijkteams blijven we actief over heel Limburg. Voor patiënten verandert er dus weinig. Enkel als ze naar de afdeling moeten voor bijvoorbeeld een bezoek aan de verpleegpost of een consult bij de diëtiste zal dat misschien op een andere locatie zijn. Voor lokale zorgpartners is het lokale wijkteam herkenbaar en nabij zodat korter op de bal gespeeld kan worden in het kader van kwalitatieve zorg.

De herverdeling van de afdelingen enten we zoveel mogelijk op de eerstelijnszones. Zo vereenvoudigen we de samenwerking met onze zorgpartners over de organisatiegrenzen heen. Daarnaast zijn we beter gewapend tegen uitdagingen zoals een crisis of personeelstekort. Bovendien vergemakkelijkt dit de samenwerking tussen onze afdelingen onderling. 

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling in jouw buurt.

Terug naar overzicht