COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Stef Peeters wordt directeur zorgbeleid bij Wit-Gele Kruis van Antwerpen

31 maart 2020

Vanaf 1 juli 2020 zal Stef Peeters de functie van directeur zorgbeleid bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen opnemen. Hij neemt daarbij de fakkel over van Hilde Van Loon, die na een carrière van 42 jaar op pensioen gaat.

Ervaring in zorg

Stef Peeters is ziekenhuisverpleegkundige van opleiding en master in de verpleeg- en vroedkunde. Hij was de afgelopen 13 jaar actief binnen het algemeen ziekenhuis Sint-Dimpna te Geel. Na enkele jaren als verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen, werkt hij er sinds 2012 als stafmedewerker accreditatie en kwaliteit. In deze functie heeft hij naast de NIAZ accreditatie-cyclus ook strategische en innovatieve projecten uitgewerkt en transmurale samenwerkingsinitiatieven opgestart.

“We zijn er sterk van overtuigd dat Stef Peeters over de juiste capaciteiten beschikt om het zorgbeleid voor onze organisatie verder mee vorm te geven en te implementeren, geënt op de reeds  ingeslagen weg,” stelt algemeen directeur Stefaan Sarens. “Hij is strategisch sterk, een teamplayer en bovendien een goede coach.”

Overdracht

Stef Peeters zal vanaf 1 juni binnen de organisatie starten zodat er ruimte is voor een degelijke overdracht. Na een inloopperiode in gans de organisatie en kennismaking op het terrein zal hij vanaf 1 juli full out de functie van directeur zorgbeleid opnemen.

Verderzetten huidige zorgvisie

Huidig directeur zorgbeleid Hilde Van Loon startte 42 jaar geleden als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen. Ze groeide door naar hoofdverpleegkundige, later naar stafmedewerker zorg en sinds 2007 is ze directeur zorgbeleid en innovatie. In april 2019 won Hilde de award ‘Zorgpersoonlijkheid van het jaar’ van ZorgAnders, een lovende verdienste voor haar sterke en structureel geïmplementeerde zorgvisie.

“Zowel vanuit mijn stageperiode verpleegkunde als tijdens diverse transmurale samenwerkingsinitiatieven heb ik het Wit-Gele Kruis van Antwerpen leren kennen als een dynamische, gestructureerde en innovatieve organisatie, waar kwaliteit van zorg voorop staat. Ik kijk er naar uit om binnenkort mee mijn schouders onder dit kwalitatieve zorgbeleid te kunnen zetten,” aldus Stef Peeters over zijn nieuwe uitdaging.

© 2019 Wit-Gele Kruis