Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Thuisverpleging van moeder op dochter

11 mei 2017

Inge en haar mama Josiane werken beiden als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. Speciaal voor Moederdag vertelt Inge hoe zij het ervaart om samen met haar mama voor dezelfde organisatie te werken.

Op handen gedragen

Inge: “Van kleins af aan heb ik gezegd dat ik verpleegkundige wou worden. Ik wou net zoals mijn mama in een autootje rijden met een kruisje erop. Mijn mama werkte eerst voor het Wit-Gele Kruis in Brussel en nu in de afdeling Wolvertem. Het contact met de mensen vind ik zo mooi aan het beroep. Ik spiegel mij ook aan mijn mama. Als ik een even goede verpleegkundige ben als haar, ben ik heel gelukkig. Zij doet geweldig veel voor haar patiënten. Ze dragen haar op handen. Ik denk dat ik geen mooier voorbeeld kan hebben.”

"Als ik het even goed doe als mijn mama ben ik heel gelukkig"

Een bekend gezicht

“Mijn mama en ik wonen vlak naast elkaar. Haar verpleegkundige ronde ligt aan de ene kant van de Brusselsesteenweg en mijn ronde ligt aan de andere kant. Het is fijn om samen met haar in eenzelfde team te werken. Ik kan alles aan haar vragen en we kennen ook elkaars mening. De patiënten weten dat ik de dochter ben van haar. Als ik dan eens moet inspringen op haar ronde, krijgen ze een bekend gezicht  over de vloer.”

 

We wensen iedereen een fijne Moederdag! Heb je ook zin om voor het Wit-Gele Kruis te werken?
 

Bekijk al onze vacatures 

© 2019 Wit-Gele Kruis